Actueel GP nieuws
Home » Coming up @ GP » Ook senior mixed team van Nederland klaar voor EK Teamgym 208
Ook senior mixed team van Nederland klaar voor EK Teamgym 208
Foto © Teamgym The Netherlands

Ook senior mixed team van Nederland klaar voor EK Teamgym 208

Foto © Teamgym The Netherlands

Foto © Teamgym The Netherlands

NIJVERDAL – Ook op zaterdag 6 oktober 2018 werd een testwedstrijd gehouden voor het senior mixed team, dat  namens Nederland zal meedoen aan de Europese Kampioenschappen Teamgym die van 15 tot en met 21 oktober 2018 in Portugal. Onder toeziend oog van internationale juryleden werd door het Oranjeteam de vloeroefening, de sprongen op mini/mini toestel en de sprongenserie op airtrack getoond. 

Oranjecoach Anita Teunissen-Lammertink: “Het was een mooie dag in Nijverdal. De laatste stress voor de EK omdat het nu echt spannend werd. Maar de sfeer was goed. Er was veel bekendheid aan gegeven en er was ook veel publiek gekomen. Het was een mooi voortraject dat leidde tot de EK in Portugal waarop ook het senior-mixed team gaat knallen!”

Vrijdagavond 5 oktober 2018 in Stedebroec is er op de fiberbaan gesprongen, waarvan er maar één is in Nederland. Er moeten nog wat puntjes op de i gezet worden, maar dat gaat goed komen, volgens Teunissen-Lammertink die het vertrouwen in de selectie onderstreepte. “Na de training en de lovende woorden van de jury kunnen we ons goed voorbereiden op de trip naar Lissabon. De stemming is goed, de teamspirit is aanwezig…dus nog zeven nachtjes slapen en dan ons motto waarmaken: “Work hard in silence, let success make the noise!”

Laurien Verheijen, teamlid: “Vandaag was de generale. We wilden laten zien wat we nu kunnen. We hebben de moeilijkheid van onze sprongen verbeterd. Ook het coachen van elkaar was belangrijk. Eén en al adrenaline. Als wij gingen klappen, klapte het publiek gelijk mee. De kwaliteit van de vloeroefening (dans) is omhoog gegaan en de overgangen zijn verbeterd, de afwerking is er nu. We kunnen nog meer stralen. Vandaag hadden we wel wat onnodige vallen bij het springtoestel. Maar we hebben er nu echt zin in gekregen.”

Josef Bisaku, teamlid: “We hebben veel gedaan. Op tumbling hebben veel zichzelf overtroffen qua series en moeilijkheid. We zijn zelfverzekerder en willen dit nu vasthouden. Voor mezelf is tumbling ook het leukste onderdeel. Ik heb veel getraind op sprongen waarvan ik hiervoor niet durfde te dromen. De series staan gewoon en dat verdient wel een schouderklopje. We zijn heel goed gecoacht. Anita had veel aandacht voor de persoon. Boy Kuiper heeft veel aandacht aan de techniek besteed en Sergio was er bij de dans: ‘Wat werkt voor de groep’, de muziek echt voelen en durven loslaten. We hebben er hartstikke veel zin in, vooral na vandaag. Toen de jury haar oordeel gaf zijn we gelijk weer gaan trainen en hebben we de tips verwerkt. De groep was gelijk weer bezig en dat zegt genoeg over ons.”

Op zondag 14 oktober 2018 vertrekt ook dit team richting Lissabon. Teunissen-Lammertink : “We hebben een training op woensdag 17 oktober en de kwalificatie vindt plaats op donderdag 18 oktober. De kans dat we in de finale komen is klein, daar er zeer sterke tegenstanders zijn, maar een flater slaan we zeer zeker niet.”

Meer over het EK Teamgym in Portugal en de drie Oranjeteams is te vinden op de website van EK Teamgym Nederland en de website EK Teamgym NL. Over het junior mixed team en het senior damesteam dat hun testwedstrijd in Lunteren deden,  staat een apart verslag op de website van GymPOWER.

Artikel © Sportredactie GymPOWER | Tekst en interviews © Casper Beijn| Foto © Teamgym The Netherlands