Actueel GP nieuws
Home » GP Service & Shopping » Op GymPOWER Club Tour tegelijk bij drie groepen van twee clubs in Amsterdam
Op GymPOWER Club Tour tegelijk bij drie groepen van twee clubs in Amsterdam
Foto © Casper Beijn

Op GymPOWER Club Tour tegelijk bij drie groepen van twee clubs in Amsterdam

AMSTERDAM – GymPOWER kwam op uitnodiging van de gloednieuwe studententurnvereniging STA met haar Clubtour op donderdag 12 april 2018 op bezoek in Amsterdam bij drie groepen van twee clubs tegelijk, op een belangrijk moment in hun historie. Mooi om te zien hoe ze samenwerken dat de gymnasten van alle drie groepen hier op deze locatie hun trainingen kunnen doen. Met reden kregen dus allen de gelegenheid om vandaag op de GymPOWER-hotspot te staan, als gymnasten met een bijzonder verhaal in dit seizoen.

Studententurnverening STA had als hoofdtraining van deze avond een ‘Open Training’ om studenten kennis te laten maken met de nieuwe groep, geleid door Kimberley Thomas, Jaana Kaismo en Noémie Monteiro.

Het was een bonte verzameling turners en turnsters met ervaring in de zesde tot en met de tweede divisie, Calisthenics en het studententurnen. Met elkaar pakten ze de draad op en daagden zichzelf uit tot het aanleren van nieuwe dingen in een ongedwongen maar gefocuste sfeer.

Foto © Casper Beijn

Foto © Casper Beijn

De warming-up op opzwepende muziek was een ware bootcamp-workout, die deed vergeten dat sommigen al langere tijd niet meer hadden geturnd. Een mooie voorbereiding voor STA, de studententurnvereniging uit Amsterdam die op studententurnwedstrijden vanaf dit seizoen niet wil ontbreken.

Naast de studenten van STA zagen we ook twee groepen van de thuisclub aan het werk deze avond. Ook de nieuwe jongensturngroep van Tonido onder leiding van Geoffrey Thomas bereidde zich voor op de wedstrijden van komend weekend. Een stel stoere mannetjes met pit die met passie aan het werk gingen op de diverse herenturntoestellen. Ook hier inspireren de trainers en coaches de kleintjes om met plezier aan het turnen te zijn in de fijne zaal.

De nieuwe groep ritmisch gymnastes van Tonido, geleid door Sanne Faber en Sofija Fokeeva, bereidde zich voor op hun eerste wedstrijden in de clubgeschiedenis. Faber doet zelf mee aan de landelijke RG-competitie op het hoogste niveau namens GTV De Badhoeve uit Amsterdam. Omdat TONIDO nog geen juryleden kan leveren, doen de ritmische gymnastes van van TONIDO aan wedstrijden mee onder de naam van De Badhoeve. Gymnastiekunie KNGU organiseert niet of nauwelijks cursussen voor juryleden Ritmische Gymnastiek.

Leuk om ook bij deze gymnasten het sportplezier en de sportpassie mee te maken. Met reden kregen dus allen de gelegenheid om vandaag op de GymPOWER-hotspot te staan, als gymnasten met een bijzonder verhaal in dit seizoen. Later meer over deze GymPOWER Clubtour, powered by Airgym Airtracks. Nu alvast een impressie.

Meer informatie over de activiteiten kun je vinden op de website/pagina van STA en Tonido.

Artikel © GymPOWER | Tekst en beelden © Casper Beijn