Actueel GP nieuws
Home » Geen categorie » Oranjesporters organiseren Springfestijn in Rijssen om EK-droom te realiseren

Oranjesporters organiseren Springfestijn in Rijssen om EK-droom te realiseren

Springfestijn1

RIJSSEN, 30 december 2017 – Een geweldig springfestijn vandaag bij Turnschool Rijssen, georganiseerd door twee Oranjespringers, Martan Poortman en Marije Beverdam. Beide springers trainen bij Turnschool Rijssen en zijn hard aan het trainen en sponsoren bij elkaar aan het sprokkelen om hun droom te verwezenlijken: deelnemen aan het EK teamgym 2018 in Lissabon. Met dit evenement gaven ze 120 kinderen in hun vakantie de kans om de spectaculaire sport te leren kennen en te genieten van alle springonderdelen. Gedeelde sport is dubbele fun!

De dag begon om 15:30 uur met de kids in de leeftijd van zes tot tien jaar en om 18:00 uur was het tijd voor de groep tien jaar en ouder. De aftrap werd gegeven met een spectaculaire demo van Poortman en Beverdam samen met enkele teamgenootjes van Turnschool Rijssen en de EK teams, die hen tevens vrijwillig hielpen bij het coachen en vangen van alle kids!

Natuurlijk moet je eerst goed warm zijn voordat je al die salto’s kan maken, dit werd gezamenlijk gedaan met een warming-up dans uit Zweden. Alle spieren warm en los dus de kids konden losgaan op verschillende toestellen die sommige nog nooit eerder gezien hadden, bijvoorbeeld een airtrack, een grote trampoline of de geweldige blokkenbak waar diverse dubbele salto’s gemaakt werden.

Na enorm veel enthousiaste geluiden van kids, ouders en trainers mag men spreken van een succes. Totaal zijn er bijna 120 kids door de zaal gesprongen en hiermee ‘the Road to Lissabon 2018’ voor Poortman en Beverdam een stukje dichterbij gehaald. Beide zijn super enthousiast en tevreden over deze mooie dag!

Meer info op de Facebookpagina van het evenement. Het beeldverslag gemaakt door ouders, supporters en coach/trainer is te bekijken via deze link.

Artikel © GymPOWER Sportmagazine | Tekst en beelden © Rick Oude Wesselink