Actueel op GymPOWER Sportmagazine
Home » Geen categorie » Oranjeteam als 7e naar EK-finale

Oranjeteam als 7e naar EK-finale

BIRMINGHAM/BEEKBERGEN – De Nederlandse turnsters juniors en seniors die tijdens het EK turnen 2010 in Birmingham strijden, hebben voor een echt Oranjegevoel gezorgd voor de turnfans op deze verregende Koninginnedag. GymPOWERverslaggeefster Pascale Pille: “Wat een zenuwen op de tribune gister voor de Oranjefans!” Vandaag strijden Tess Moonen en Lisa Top in de meerkampfinale voor een mooie klassering tussen de beste 24 juniorturnsters van Europa. Morgen 1 mei 2010 staat het Nederlandse seniorturnteam in de EK-teamfinale. We houden van Oranje… 😉

De KNGU heeft middels een bericht op de website de samenstelling van het team dat morgen de EK-finale turnt, bekendgemaakt.
De Nederlandse dames starten op vloer met achtereenvolgens: Wyomi Masela, Mayra Kroonen, Céline van Gerner. Vervolgens sprong (Wyomi Masela, Yvette Moshage, Mayra Kroonen) brug (Yvette Moshage, Wyomi Masela, Céline van Gerner) en tot slot balk met Céline van Gerner, Mayra Kroonen en Sanne Wevers.

Het is te hopen dat het ergens te volgen is op tv… maar anders kan je altijd het getwitter over het EK samen met Pascale Pille in Birmingham op GymPOWER volgen… “Nog beter dan een voetbaluitzending op de radio…” volgens een GymPOWERfan ;P … en volgens andere GymPOWERfan kunnen we eindelijk die tekst van “de zilvervloot van Piet” aanpassen… maar dat gaat dan weer over het EK turnen voor de heren ;P

Er is overigens toch één land niet komen opdagen bij het EK turnen 2010 voor dames, Albanië.

Noteer het alvast in de agenda: Maandag 3 mei 2010 komt de KL1424 vanuit Birmingham aan op Schiphol om 15.15 met het Oranje damesturnteam seniors en juniors 😉 Dat spotten we op de nieuwe site van Turning Spirit Amsterdam, die met junior Tessa Gerrits (onder begeleiding van o.a. TSA-trainster Claudia van Werkhoven) een turnster telt onder de beste 24 van Europa. Tessa eindigde als 22ste in de JEK-meerkampkwalironde in Birmingham en moest met 0.025 pnt verschil Lisa Top de eer laten om Nederland samen met Tess Moonen te vertegenwoordigen in de individuele JEK AA-finale. Van het Amsterdamse talent Tessa Gerrits hebben ze op het internationale vlak vooralsnog niet het laatste gehoord uiteraard!

De finaleronde voor Tess en Lisa begint om 16:00 uur op Koninginnedag en samen met GymPOWERverslaggeefster Pascale Pille in Birmingham en alle turnfans gaan we het weer helemaal volgen uiteraard 😉 Successss Tess en Lisa!!!

Info: GymPOWER/Pascale Pille (foto Lisa en Tess op tribune gister); en site KNGU (foto KNGU: Oranjedamesteam kort na EK-kwalificatieronde op 29 april 2010… de Dutchies mooi op een rij in een moooooi blauw pakje)