Actueel GP nieuws
Home » GP Actueel » Overmacht Israëlische acroteams op BIAC 2018 in Boedapest
Overmacht Israëlische acroteams op BIAC 2018 in Boedapest
screenshot Livestream YouTubekanaal © RG Television

Overmacht Israëlische acroteams op BIAC 2018 in Boedapest

BOEDAPEST – Op 29 en 30 september 2018 werd de tweede editie van de internationale Budapest Acro Cup gehouden in de Hongaarse hoofdstad. Een goed geregeld toernooi van hoog niveau die onder de deelnemers acroteams uit de hele wereld, zoals uit Groot-Brittannië, België, China, Israël, Duitsland en Polen. Een mooie ervaring vroeg in het seizoen. Heel opvallend in dit toernooi was de overmacht van de Israëlische club Mazkeret Batya. Het bevestigt nogmaals de positie van Israël als topland.

Met een mooi aangeklede zaal en duidelijke schema’s was duidelijk zichtbaar dat de organisatie er veel moeite in gestoken had. De ambities zijn dan ook hoog: de Budapest Acro Cup moet een van de belangrijkste Europese toernooien gaan worden. Deelname stond open voor de FIG leeftijdscategorieën Youth (Pupil) tot Senior.

Na bij de pupillen damesparen het volledige podium bezet te hebben en bij de pupillen damesgroepen goud en zilver gegrepen te hebben, kwam er in de jeugd nog goud voor hun trio en zilver voor hun duo bij. De sterke lijn van Israël werd doorgezet in de junioren 12-18, de oudste categorie waar deze club voor ingeschreven was, waar de nummers één ook beiden voor deze club waren. In de 13-19 en de senioren had de Israëlische club geen deelnemers.

Bij de damesparen haalde het Hongaarse duo van Ferencvárosi Torna Club het goud. Het was de enige ‘thuismedaille’ op dit toernooi. Lees het complete verslag van deze wedstrijd op AcroGymPOWER.

Artikel © Sportredactie GymPOWER | Tekst © Martine Hooijenga-Le Duc | Credit foto: screenshot Livestream YouTubekanaal © RG Television: Brits jeugdtrio Chloe Wells, Kiera Sampson en Layla Sheehan van Spelthorne Gymnastics in actie op de Budapest Acro Cup 2018