Actueel GP nieuws
Home » Geen categorie » Provinciale Kampioenschappen Rhönrad Z-H

Provinciale Kampioenschappen Rhönrad Z-H

RhönradteamPPZoetermeer2010

ZOETERMEER – Op zaterdag 9 januari 2010 had Pro Patria Zoetermeer de eer om de Provinciale Kampioenschappen te organiseren. Vijf Zuid-Hollandse verenigingen verschenen aan de start in Sporthal Olympus. Pro Patria heeft meegedaan met 14 deelnemers, helaas waren er 5 afwezig door ziekte of blessure. Dit keer viel Pro Patria net buiten de prijzen, maar er waren wel enkele zeer goede prestaties. Daarnaast is waardevolle ervaring opgedaan.

De wedstrijd werd voor de eerste keer gehouden op basis van het nieuwe reglement R.O.L. (Rhönrad Oefenstof Lijnen) van de KNGU, waarin bijna alles is veranderd. Volgens het nieuwe reglement wordt geturnd van niveau 10 oplopend tot niveau 1. Rhönrad kent drie disciplines: rechtuit rollen, sprong en spiralen. Deze laatste twee onderdelen waren voorheen slechts verplicht voor de hoogste niveaus. Nu moet iedereen deze elementen laten zien. Dit was een harde dobber, niet alleen om te turnen, maar ook om de nieuwe mogelijkheden met de oefenstof te bepalen. Terence Linzey, Willemina Vis en Dana Arendse van Pro Patria turnden een goede wedstrijd in niveau 9 en eindigden in de middenmoot.

In niveau 8 kon nog niet worden ingeschreven. Een aantal deelnemers van Pro Patria moest daardoor direct naar niveau 7. Dewi Verhagen viel net buiten de prijzen met een 4e plaats, Lennart Ros werd 6e, Sannah Boer en Luna Zagt 7e, Christian Onderwater 8e, Nadine Tonen 10e en Demi v.d. Laan 11e. Ondanks haar knieblessure werd Eugenia Romeijn toch nog 13e. In niveau 6 eindigden Jasmine Blommaert en Maria Tine Hutten resp. als 7e en 8e, waarbij ze zelfs bij het spiralen een mooie oefening lieten zien.

In het voor Pro Patria hoogste niveau 5 deed Bianca Blom mee en viel met een zeer verdiende 3e plaats net buiten de medailles. In deze categorie hadden zich slechts vijf deelnemers ingeschreven. Om die reden waren er slechts twee medailles te veroveren. In de hogere niveaus werden mooie vrije oefeningen op muziek en spectaculaire spiraaloefeningen getoond door de rhönraturn(st)ers van onder andere gymnastiekverenigingen DOS Naaldwijk en Salto uit Nieuwpoort/Langerak.

Bron/Foto: Postiljon.nl en site Pro Patira Zoetermeer