Actueel GP nieuws
Home » GP Service & Shopping » RG-talent Yara Severijn in de spotlights op de GymPOWER Hotspot

RG-talent Yara Severijn in de spotlights op de GymPOWER Hotspot

DORDRECHT – Trainster Wendy Kalkman-Hornstra van Sparta Dordrecht nomineerde deze maand ritmisch gymnaste Yara Severijn voor een speciale erkenning, in de spotlights op de GymPOWER Hotspot! Met al een mooie erelijst, waarop ook het onderdeel zijn van de junioren RG-groep die deelnam aan de EK 2017 in Boedapest, behoort Severijn tot de absolute toptalenten in Nederland. 

Kalkman: “Ze deed het heel goed met de Jong Oranje groep op de EK in Boedapest en onlangs is ze gekozen tot aankomend talent, de meest veelbelovende sportster van Barendrecht. Daarom zet ik haar graag in het zonnetje.”

In een jaar waarin beide selectietrainsters Wendy Kalkman-Hornstra en Lizzy Speelmeijer veel afwezig waren vanwege hun jonge gezinnen, toonden de ritmische gymnastes van Sparta Dordrecht karakter en doorzettingsvermogen om er weer een mooi jaar van te maken en nieuwe successen binnen te halen. Het helpt zeker dat Sparta Dordrecht een open en spontane club is, waar ook de ouders zich positief inzetten.

GymPOWER aanvaardde hierdoor als onderdeel van haar Clubtour, sponsored by Airgym.eu, graag de uitnodiging voor de training voorafgaand aan de wedstrijd van het weekend en maakte zelf mee dat de gymnastes op scherp staan, hongerig naar het zich kwalificeren voor de NK.

Zo ook Yara Severijn, die volgens de gymnastes in de zaal altijd hard traint en ook de anderen inspireert op de trainingen en in de wedstrijden.  Ook in het nieuwe topsporttraject. Severijn: “Ja, ik doe nu ook mee aan het TOV in Amsterdam met andere meiden en krijg daar les van Sanne Kouters en een paar andere trainsters. Daar gaan ze kijken wat er nog beter kan qua elementen en qua oefening. Daar leer ik ook heel veel van. Het doel is foutloze oefeningen draaien en beter worden qua elementen en oefeningen.”

Bij de training in Dordrecht hebben trainsters Kalkman-Hornstra en Speelmeijer korte en krachtige tips, maar laten tegelijkertijd de gymnastes ook zelf voelen en ontdekken wat het beste werkt in hun oefeningen: bal, lint en knotsen. Het airmatje weten ze goed in de training in te passen. Bij ritmische gymnastiek is een goed evenwicht nodig. “En dat kun je zo verbeteren. Als je de ene kant op valt, kun je jezelf weer naar de andere kant brengen”, legt een Sparta-gymnaste uit.

“We vinden het belangrijk om op een training hard ons best te doen. De wedstrijden zijn nu begonnen, dus het gaat nu om zo goed mogelijk je oefening oefenen. Natuurlijk willen we hoog eindigen op de NK.” De jongste talentjes: “Met hard werken kun je ook iets bereiken, we maken de trainingen ook leuk, want soms doen we in plaats van de krachttraining de shuttle run of dingen met materialen, dat vind ik ook wel leuk.”

IMG_3651-lkp

Ook gaan de ritmisch gymnastes van Sparta nog meedoen aan internationale toernooien in België en Worms in Duitsland. Zoë Lichteveld: “In België doen Rosella, Mila en ik mee en naar Worms gaan we allemaal.” De andere gymnastes: “Het is goed voor nieuwe ervaringen.” Ook Yara vindt buitenlandse wedstrijden leuk: “Je komt andere gymnastes tegen en daar kun je nieuwe dingen van leren.”

Aan het einde van het seizoen nemen Kalkman en Speelmeijer waarschijnlijk afscheid van de groep als trainster. De gymnastes: “Wel jammer, want het zijn hele goede trainsters. Ze kunnen heel lief zijn en hebben hele goede tips. Vooral recht draaien. Nu blijf ik stabiel.” Zoë Lichteveld wordt al van kleins af aan door trainster Kalkman getraind: “Je bent bij haar gedurende de  jaren toch erg gegroeid. Dat is zeker mede dankzij Wendy. Een hoogtepunt voor mij was meedoen aan de AmsterdaMMasters en daar de derde plek weten te behalen.”

Severijn: “Wendy weet precies wat je wel en niet kan. Dat is fijn.” Ze gaan er in elk geval nog een mooi seizoen van maken bij Sparta Dordrecht Ritmische Gymnastiek. Kalkman: “Met aan het einde van het seizoen onze jaarafsluiting ‘Spartaculaire Reis door de Wereld’.

Meer informatie over ritmisch gymnaste Yara Severijn en Sparta Dordrecht kun je vinden op de Facebookpagina en de website van de club. In 2018 hebben al diverse sporters op de GymPOWER Hotspot in de spotlights gestaan, uit het damesturnen, kunstrolschaatsen, herenturnen, trampolinespringen, twirl, acrogym, rope skipping, dans, teamgym & groepsspringen, schoonspringen, circus en ritmische gymnastiek.

Wil jij ook een topper van je club nomineren voor de  GymPOWER Hotspot Clubtour 2018, mail dan naar: gympower-algemeen@outlook.com.  Dit kan voor sporters en clubs uit alle gymnastische en artistieke disciplines! Kijk voor meer info ook op de Facebookpagina van Stichting GymPOWER.

Meer informatie over de acties met airmatten van Airgym.eu is te vinden op de Facebookpagina en de website van AirGroup Industries BV. Zo kun je met een zelfgemaakt filmpje van je training op Airgym-materiaal meedingen naar een gratis grote Airgym airtrack voor je club.

Artikel © Stichting GymPOWER | Tekst, interviews en beelden © Casper Beijn