Actueel GP nieuws
Home » Geen categorie » Ritmisch gymnastes gaan synchroonzwemmen in De Mirandabad Amsterdam
Ritmisch gymnastes gaan synchroonzwemmen in De Mirandabad Amsterdam
Foto © Sandra van Gemert/Sabine Monden

Ritmisch gymnastes gaan synchroonzwemmen in De Mirandabad Amsterdam

20170716_132348AMSTERDAM – Terwijl synchroonzwemsters Noortje en Bregje de Brouwer hun finale duet techniek draaiden op het WK in Boedapest, lieten vakantie vierende Jong Oranje Ritmisch gymnastes Cheyenne Stoffer en Kate Dorlandt zich in een drukke De Mirandabad in Amsterdam strikken om met hun Badhoevemaatjes als team voor de camera synchroonzwemoefeningen te proberen. Het blijkt maar weer, synchroonzwemmen en ritmische gymnastiek hebben grote raakvlakken met elkaar, maar het zijn twee verschillende topsporten!

Foto © Sandra van Gemert/Sabine Monden

Foto © Sandra van Gemert/Sabine Monden

Het team met jarige- en kerverse prejunior A Maryam Hefnawi, Starlett en Apollonia Tait, Kaitlyn van der Weert, Alexandra Zaytseva, Noor van Gemert en Stacey Mollers was er klaar voor. Zus en wereldkampioen 2017 met de dansgroep ‘Dancety’ Roxanne Stoffer, was evenals in de RG-zaal bedeeld met de training van de dames. “Het Nederlands duet is goed begonnen in Budapest”, weet Roxanne.

 Synchroonteam indrukwekkend om te zien

IMG-20170716-WA0028-1“Ons 25 meterbad leent zich perfect voor synchroonzwemmen”, vertelt zwembadmanager Abdel Karim Aknin, terwijl hij met badmeester Glenn Gersie vriendelijk zwembadbezoekers ervan weerhoudt ongewenst op de ludieke foto’s te belanden. “Een duet is prachtig om te zien, maar een team is helemaal indrukwekkend, leuk dat jullie dat vandaag hier wilden proberen!”

Nadat de Badhoevegymnastes en hun trainster zowel serieus als met wat gorgelend gegiechel ondervonden hadden dat het heel anders is om met water samen te werken, mocht voor hen de vakantie echt beginnen. “Nu ook helemaal geen rg meer: we gaan lekker zwemmen!” Om vervolgens een aantal keer juichend in spagaat van de glijbaan te gaan…

Artikel GymPOWER Sportmagazine | Tekst en interviews © Sabine Monden | Foto’s © Sandra van Gemert en Sabine Monden