Actueel op GymPOWER Sportmagazine
Home » Geen categorie » Sfeer proeven in Rotterdam Ahoy bij WK Shorttrack & Battle Kunstrijden 2017
Sfeer proeven in Rotterdam Ahoy bij WK Shorttrack & Battle Kunstrijden 2017
Foto © Theresa Beijn

Sfeer proeven in Rotterdam Ahoy bij WK Shorttrack & Battle Kunstrijden 2017

ROTTERDAM – Dankzij zeven jaar gymsportverslaggeving tijdens Fantastic Gymnastics van de KNGU en het WK turnen 2010 kent Team GymPOWER Rotterdam Ahoy als geen ander, maar hoe leuk is het dan dat we er op uitnodiging van onze sponsor Dermagiq live de heren-4 Relay  van Team Nederland Wereldkampioen zagen worden, Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting knap respectievelijk zilver en brons zagen pakken en ook de andere Nederlandse toppers in de finales zagen schitteren. Een bruisend 7000-koppig publiek op beide ringen van het Sportpaleis gaf echt een nog veel beter gevoel dan het volgen op tv. Een geweldig evenement om mee te maken voor elke sportliefhebber.
Leuk ook om ook vele andere gymnastische sporters tegen te komen als turn- en acroliefhebbers Luuk Swiers, Froukje de Graaf, Manja en Tamara Eversdijk die er vrijwilliger waren, international en Nederlands kunstschaatskampioen Thomas Kennes, sportpromotor Kristianne Lie Kwie van de KNSB bij de stand van Schaatsen.nl en vele anderen. De KNSB had i.s.m. de ISU naar voorbeeld van de pas verreden NK kunstschaatsen in de promo-hal, het zogenaamde ‘KNP-clubhuis’, zijn Olympische broertje een mooie kans gegeven zich te promoten via battles. Ook mooi om daar veel Nederlands talent van de laatste NK  – zoals Caya Scheepens, Kira Pattikawa, Britt Harmsen en Luc Kagenaar en Didier Dijkstra – weer te zien, welke talenten zich van hun beste showkant lieten zien. Thomas Kennes toonde zijn kennis als de battle onbeslist bleek. Heel veel toeschouwers zagen zo dat naast het shorttrack de Olympische sport kunstschaatsen ook volop leeft in Nederland en mooi is om te zien. Het publiek genoot, de battle was werderom een groot succes en Caya Scheepens ging dit keer met de prijs ervan door, Kira Pattikawa werd tweede in de finale.
Vooraf hield de geblesseerde Oranje-shorttracker Freek van der Wart een presentatie in de knusse Brasserie Koriander voor genodigden van fabrikant Bfactory Health Products, hét expertisecentrum op het gebied van toepassingen van medicinale honing zoals de Dermagiq-productenlijn, alsmede van distributeur Emonta BV. Nederland is uitgegroeid tot een internationale grootmacht in deze tak van de schaatssport en dat succes kon geïncasseerd en gevierd worden op de Wereldkampioenschappen in eigen land. Van der Wart vertelde de gasten over zijn spectaculaire sport – tips en tops om het goed te kunnen volgen -, maar ook over zijn eigen indrukwekkende sportcarrière en het verhaal achter zijn beenblessure die hem aan de kant hield bij deze WK. Ook vertelde hij over zijn strijd om bezig te kunnen zijn als topsporter om zijn vooropgestelde doelen te behalen. Leuk was dat hij zijn wedstrijdschaatsen, helm, handschoen en Team NL-pak had meegenomen waarmee hij o.a. aan de vorige Winterspelen in 2014 in Sotsji, Rusland, had deelgenomen en dat je deze attributen ook even kon vasthouden. Door een val was Sotsji 2014 niet gelopen zoals gewenst en daarom is Van der Wart er op gebrand om zich te kwalificeren voor de Spelen van Pyeongchang 2018 in Korea. Na de presentatie konden de gasten met een rijkgevulde Dermagiq-goodiebag naar Rotterdam Ahoy wandelen voor de WK-finales, waar iedereen de Nederlandse sporthelden uit volle borst aanmoedigde. Wat een prachtige kijksport, maar ook wat een sportieve coole gasten die deze beoefenen.
Manja Eversdijk, een bekende naam onder de vrijwilligers in gymsportland, keek afgelopen weekend haar ogen uit en zag vele BN’ers en topsporters langskomen. Tijdens het hele evenement was ze acht dagen lang chauffeur en viel ook in als serviceverlener bij de VIPS-ontvangst. “Het is echt een compleet feest hier. Allemaal even begaan met het shorttrack.  Bij het turnen zijn de Russen altijd wat afstandelijk, maar wat waren ze hier juist ontzettend aardig en gezellig. Ook het KPN-clubhuis, waar de kinderen zich zo kunnen amuseren is een vondst. Een fantastische organisatie!” Een goede inspiratie voor Fantastic Gymnastics 2017 dat deze zomer ook weer in Rotterdam Ahoy plaats vindt!
Klik op de voorpagina van onze website op de banner van Dermagiq om kom langs bij de GymPOWERstand  bij evenementen voor een gratis proefsachet van de Dermagiq ‘blarenzalf’ op basis van honing. Meer informatie over dit product staat daar ook vermeld.  Kijk op onze Facebookpagina @GymPOWER.Sportmagazine voor een impressie ons Ahoy-avontuur.
Artikel © GymPOWER Sportmagazine | Tekst en beelden © Casper Beijn en © Theresa Beijn