Actueel op GP
Home » GP Actueel » Spannende strijd en verrassingen bij acroteams NK A-lijn Jeugd- en Pupillen
Spannende strijd en verrassingen bij acroteams NK A-lijn Jeugd- en Pupillen
Foto's © Martine Hooijenga-Le Duc: Pupillen-NienkeTessa-Adonissportacrobatiek

Spannende strijd en verrassingen bij acroteams NK A-lijn Jeugd- en Pupillen

ROTTERDAM – Op zondag 24 juni 2018 waren de Nederlandse Kampioenschappen voor de A-lijn in hal 5 van Rotterdam Ahoy. Het begon al vroeg druk te worden op de tribunes in de hal, die door de zwarte achtergrond een stuk rustiger leek dan vorig jaar. Voor persfotografen en fotograferende ouders zeker fijner! Zoals elk jaar startte het NK in de ochtend met de jongste teams in de hoogste wedstrijdlijn: de Pupillen en de Jeugd.

Spannende strijd bij de Jeugdteams

Bij de damesgroepen Jeugd een superspannende strijd om het goud. De beide grootste kanshebbers waren ook namens Nederland op de Wereldkampioenschappen terecht gekomen, waar ze beiden hoog genoeg scoorden voor de finales maar slechts één team de finale in mocht vanwege de landenregel. Trio Ismay de Wit, Kaya Honders en Zola Vorstius Kruyff van Stichting Flik-Flak kwamen toen in de finale, waar zij voor Nederland een prachtige bronzen medaille behaalden – een bijzondere prestatie die na afloop van de wedstrijd van die morgen nog geëerd werd namens gymnastiekunie KNGU.

Vandaag zetten beide teams het publiek hun allerbeste oefeningen voor in de ultieme strijd om de Nederlandse titel. Uiteindelijk was het het trio Arjenne Steenbergen, Nova Houtman en Myrthe Tognini van Stichting Acro Academy Noord-Nederland die met 27,100 punten op hun dramatische choreografie op “Paint it Black” van The Rolling Stones de strijd in hun voordeel beslechten : met duidelijke voorsprong trokken zij het goud en de titel naar zich toe. Hun clubgenoten Robin Luinge, Marieke Hulder en Inge Speerstra namen met twee strakke oefeningen de bronzen positie van het erepodium in beslag.

Damespaar Anna Koster & Robin Hooijenga een combinatieteam van Acro Academy Noord-Nederland met SV Donkerbroek, wist met de hoogste artistieke score van de dag (een 9,100 op hun tempo) ook de gouden positie te bereiken. De tweede plaats was voor het duo Sanne van Dalfsen en Emma Heitbrink van Sportacrobatiek Zwolle, die ook twee prachtige oefeningen neerzetten. De strijd om de derde plaats werd hier beslist door het duo Kaleigh Pijpaart en Annique ten Braak van GV DOS Monster, die trots op de derde trede van het podium mochten plaatsnemen.

Dit jaar twee gemengde paren bij de jeugd. Beiden lieten mooie oefeningen zien maar uiteindelijk bleken Tess Offringa & Marten-Lin Visser, een combiteam Acro Academy Noord-Nederland/SV Donkerbroek, toch te sterk te zijn voor hun tegenstanders Renske van der Burgt en Joep Sauve van Vlugheid & Kracht Uden. Deze namen de zilveren medaille in ontvangst.

Verrassingen bij de Pupillenteams 

Waar iedereen verwachtte dat de strijd om het goud geleverd zou worden tussen het duo Lynn Kremers & Lynn van Vugt van Stichting Flik-Flak en duo Jip van Oorschot en Indy Konings van GV TurnOss, die beiden in twee van hun drie plaatsingswedstrijden het goud wegkaapten, kwam er een onverwachte kaper op de kust. Met een prachtige oefening wisten Tessa de Jong en Nienke Woudstra van Adonis Sportacrobatiek de hoogste score bij de damesparen te behalen. Van Oorschot en Konings namen vervolgens de zilveren plaats in beslag, en Kremers en van Vugt de bronzen positie. De drie podiumteams bleven binnen 0,2 punten van elkaar, zodat het erg spannend was voor de toeschouwers op de tribune.

Bij de trio’s was het de favoriet die er metterdaad met het goud vandoor ging: damesgroep Fenne Jongsma, Amber Homminga & Nikky van Berkom van Stichting Flik-Flak won met overmacht. De strijd ging daarom om de zilveren en bronzen medailles. Uiteindelijk wisten Yousra Ben Haj Fredj, Loren Klink en Kiara Palsma van Sportacrobatiek Zwolle hun tegenstanders technisch te overklassen zodat zij het zilver in ontvangst mochten nemen. Het brons ging naar Carola van Dijk, Aiden Peens en Willeke Koster van Acro Academy Noord-Nederland die juist artistiek sterker waren.

De opzwepende oefeningen die al bij deze jongste teams te zien waren, doen ons uitkijken naar de toekomst. Als de jonge talenten zich zo blijven ontwikkelen, kan Nederland de komende jaren vooruit kijken naar prachtig acrogym!

De complete uitslagen van deze wedstrijd zijn te vinden op de website van gymnastiekunie KNGU. Indien er door de GymPOWER-fotografen en verslaggevers in Rotterdam Ahoy (foto- en film)(extra) beelden van deze wedstrijd zijn gemaakt, worden deze gepost op de onze social media (Facebook, Instagram, Twitter), het youtubekanaal en gepubliceerd in het sportmagazine van GymPOWER.

Artikel © Sportredactie GymPOWER | Tekst en foto’s © Martine Hooijenga-Le Duc onder persaccreditatie van © GymPOWER