Actueel GP nieuws
Home » Stichting GymPOWER® : Wie zijn we en wat doen we?

Stichting GymPOWER® : Wie zijn we en wat doen we?

“GymPOWER geeft mensen in de gymsportwereld echte aandacht. Als kijkers en doeners houden we van sport en willen graag de diversiteit, schoonheid en passie in beweging in beeld brengen, plus alles wat er mee te maken heeft. Objectief, onafhankelijk, enthousiast en authentiek!”

Dat is het motto waaronder een aantal professionele sportvolgers ‘GymPOWER’ ooit is gestart. In de tien jaar die volgden is GymPOWER van een persoonlijk nieuwsblog uitgegroeid naar wat het nu is. Stichting GymPOWER is in 2010 als non profit organisatie, thans gevestigd te Nieuwerkerk aan den IJssel, opgericht met het doel ‘GymPOWER’ in goede banen te leiden conform haar visie, doelstellingen en formule.

Stichting GymPOWER zet zich in het algemeen in voor de publiciteit, promotie en ondersteuning van de beoefening van artistieke en gymnastische sporten op een veilige en positieve manier. De naam en het logo van GymPOWER® is een geregistreerd merk en is eigendom van Stichting GymPOWER. Bestuursleden van Stichting GymPOWER hebben affiniteit met één of meerdere van de artistieke en gymnastische sporten en gerelateerde disciplines en onderschrijven motto, doel en visie van de organisatie.

Visie en doel:
Het Bestuur van Stichting GymPOWER streeft ernaar alle gymnastische en artistieke sporten goed in beeld door het nieuwsmedium GymPOWER Sportmagazine te faciliteren en door andere (neven)activiteiten – zoals het GymPOWER Coachcongres, Open Podium & Symposium, de GymPOWER-infostand en netwerkbijeenkomsten en publicaties voor crowdfunding en support – te promoten, zonder onderscheid te maken tussen de diverse sporten en de verschillende niveaus. Zo kunnen sportliefhebbers en iedereen binnen en buiten de artistieke en gymnastische sporten de raakvlakken en verbanden zien, elkaar versterken en beseffen dat er meer mogelijk is met sporttalent. Heel vaak wordt dat niet benut omdat de mogelijkheden en crossovers gewoonweg niet bekend zijn. Wij zijn geïnteresseerd in de sport zelf, de sporters, de coaching en het clubverband. We spelen een actieve rol in het verbinden van mensen uit diverse sporten zodat ze hun ervaring, expertise en passie kunnen delen.

Media, menskracht en middelen:

GymPOWER Sportmagazine is een sportnieuwsmedium, gevestigd te Rotterdam, dat sinds 2008 alle artistieke en gymnastische sporten in en buiten Nederland volgt, alsmede alle daarmee gerelateerde (dans)disciplines, evenementen, shows en andere activiteiten en zaken die nieuwsfeiten opleveren voor deze sporten. De Redactie van het GymPOWER Sportmagazine opereert zelfstandig en onafhankelijk onder leiding van haar Hoofdredactie en verzorgt verslaggeving en nieuwsgaring via website, magazine, youtube- en livestreamkanaal en social media, onder het motto: ‘Objectief, onafhankelijk, enthousiast en authentiek!‘ Heb je interesse in het werk van de Redactie van GymPOWER Sportmagazine of heb je een pers- of nieuwsbericht, kopij, een nieuwstip, een verzoek tot rectificatie of vragen en/of opmerkingen of reacties op de publicaties op en in onze media dan kun je een bericht sturen via het contactformulier op deze website of mailen via redactie@gympower.nl of sportredactie.gympower@gmail.com.

Sinds 2010 wordt het nieuwsmedium gefaciliteerd door Stichting GymPOWER. De Redactie van GymPOWER is middels haar Hoofdredacteur sinds 2016 aangesloten bij en georganiseerd naar de richtlijnen van de Nederlandse Sport Pers Service (NSP), de Association International du Press Sportive (AIPS) en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NvJ).

Werkwijze:

Stichting GymPOWER heeft een groot netwerk aan samenwerkingspartners, zoals bedrijven, sportbonden, eventmakers en andere organisaties in de nationale en internationale sportwereld. We weten dat onze boodschap aankomt in de doelgroep en ook wordt overgenomen door andere organisaties. Daarom brengen de boodschap zo professioneel en zorgvuldig mogelijk over, zodat de kracht van deze sporten terugvloeit naar de sporten zelf.

Op eigen initiatief of op uitnodiging stappen we af op evenementen en wedstrijden om zo de sport goed in beeld te brengen. Daarnaast kunnen mensen ons benaderen met hun verhaal of verzoek.

Samenwerking met Stichting GymPOWER
Samenwerkingspartners kunnen de activiteiten van Stichting GymPOWER mogelijk maken door:
-advertenties in het magazine (vanaf €150,00 per tweemaandelijkse editie)
-advertenties op de website (vanaf €125,00 per maand)
-bijdragen via de Stg GymPOWER Club van 100 (vanaf €100,00 per jaar)
-als sponsoren van projecten en activiteiten (in overleg af te spreken)

Onze jaarlijkse netwerkbijeenkomsten hebben een beproefde formule, waar zowel nationale als internationale toppers als gepassioneerde sportbeoefenaars graag aanwezig zijn, kennis en sportvisie delen en kennis maken met andere sporten en sportmogelijkheden.

Wil je meer weten over Stichting GymPOWER, haar activiteiten en wat ze voor jouw bedrijf, organisatie, club, sport, sporters, trainers/coaches of evenement kan betekenen, neem dan contact op met het Bestuur van Stichting GymPOWER via gympower-algemeen@outlook.com