Actueel GP nieuws
Home » Geen categorie » Succesvolle tweede editie GymPOWER Coachcongres op IAG 2017 smaakt naar meer
Succesvolle tweede editie GymPOWER Coachcongres op IAG 2017 smaakt naar meer
Foto © Kerima Maduro

Succesvolle tweede editie GymPOWER Coachcongres op IAG 2017 smaakt naar meer

‘s-HERTOGENBOSCH – De tweede editie van het GymPOWER Coachcongres, die op donderdag 25 mei 2017 gehouden werd tijdens het IAG in ‘s-Hertogenbosch, is dankzij de inzet van organisatieteam en deelnemers een groot succes. Het smaakt naar meer! Topcoaches en experts stimuleerden topcoaches met de nieuwe slogan ‘Maak een sporter meer dan een topsporter, maak van de sporter een topmens!

Tweevoudig Olympiër Rea Lenders van Real Sports die vorig jaar haar actieve sportcarrière in het trampolinespringen beëindigde en nu met haar trainerscarrière gaat starten; Nico Zijp, Monique Zwarthoed, Wouter de Leur, Hassan Zaazzouz en Anouk Wallenburg (KNGU-trainers/coaches Dames- en Herenturnen); Roos Hanemaaijer-Slottje (KNHS-trainer/coach Voltige); Sjoerd Crone, Anouschka Welsing en Elly Kraaijeveld (KNGU-sporters/trainers/coaches/juryleden Rhönradturnen en Cyrwheel); Eric Herber (Rope Skipping en Beweegpower); en experts als turnpodotherapeut David Müskens, voedingsexpert Fleur Menijn van Voeding is Topsport en ritmisch gymnaste Femke Faber, synchroonzwemster Nationaal Duet Rebecca Duyverman, voormalig acrogymnaste Carola Minkels die in 2016 samen met Anna de Visser een bronzen WK-medaille won voor Nederland; alsook trainer/coach Monique Klein en drie trampolinespringers van Forza Gimnastica waren het erover eens.  Mooi om aan coaches/trainers eens te laten zien dat ze ook iets van hen kunnen leren!

Na de ochtendbijscholing van NOC*NSF, verzorgd door sportpsycholoog Hikmet Weeling van de Academie voor Sportkader, waarbij ‘de vier inzichten van het trainerschap’ werden besproken (structuren, stimuleren, individuele aandacht geven en regie overdragen), werd veel ervaring in de praktijk uitgewisseld en kwamen interessante thema’s aan bod. De vraag ‘Waar ligt de grens tussen empowerment en intimiteit’ van trainer naar sporter maakte veel los en zal de komende tijd in het netwerk van de trainers vast vaker besproken gaan worden. Henriët van der Weg van de KNGU was zeer voldaan met het resultaat, omdat thema’s die onder Sportief coachen’ en ‘Veilig Sport Klimaat’ nu ook echt op de trainingsvloer aandacht kregen en bij het merendeel in één bijscholingsdag al een bijstelling van visie teweeg bracht.

Een bijzonder optreden van de G-dansshowgroep van Flik-Flak Sportclub ‘s-Hertogenbosch zorgde voor een aangenaam intermezzo, waarbij  de enthousiaste dansers en docente toonden dat ook in deze alles staat of valt met de nodige portie coachingpower. De combinatie met de videoanalyse-apparatuur van InnoSportLab ‘s-Hertogenbosch met de deskundige uitleg van Maurice Aarts en collega’s hoe deze in te passen bij het coachen, vormde ook één van de hoogtepunten voor de deelnemers.

Eric Herber wist het bij de afsluiting mooi te formuleren: “Kijk meer om je heen, durf buiten je comfort zone te treden, want er is veel, heel veel, waardoor je je kunt laten inspireren, vanuit welke (gymnastische) discipline dan ook.” Het is bijna een must om een derde editie van het GymPOWER Coachcongres te gaan organiseren, op een goed bereikbare plek, op een geschikte datum en zo laagdrempelig dat veel trainers en coaches in een interessant vervolg de koppen bij elkaar kunnen steken!

Lees meer in de volgende editie van het GymPOWER Sportmagazine.

Artikel © GymPOWER Sportmagazine | Tekst en verslag © Casper Beijn | Foto’s © Kerima Maduro, © Leo Menijn en © Casper Beijn