Actueel GP nieuws
Home » GP Actueel » Swol 1894 met recht trots op eigen Swols Open Synchro Masters Cup

Swol 1894 met recht trots op eigen Swols Open Synchro Masters Cup

Foto © Swol 1894

Foto © Swol 1894

ZWOLLE – In het weekend van 30 juni en 1 juli 2018 werd de Swols Open Synchro Masters Cup gehouden in het goed gevulde Zwembad De Vrolijkheid in Zwolle, georganiseerd door Swol 1894. Het is de Zwolse zwemclub voor de tweede keer gelukt om deze internationale synchroonzwemwedstrijd te organiseren en mag daar met recht trots op zijn. Uit het buitenland – Groot-Brittannië, Duitsland, België en Spanje – voegden zich vele deelnemers bij hun Nederlandse collega’s voor deze vriendschappelijke krachtmeting.

Veel bekijks was er voor de solo van Juan Riera Noguera uit Ibiza. De Spanjaard kreeg de handen op elkaar tijdens zijn uitvoering. Er waren maar liefst drie clubs uit Spanje aanwezig afgelopen weekend.  Het aantal deelnemers is fors gestegen in vergelijking met vorig jaar. Swol 1894 hoopt dit vast te kunnen houden zodat volgend jaar ook weer een succes wordt.  Door Swol 1894 werden acht uitvoeringen gezwommen. Deze vielen allemaal in de prijzen.

Zilver was er voor de solo van Thirza Hoekstra. Het mixed duet van Fokko de Gans en Natasja van Schuppen behaalde op een haar na niet de eerste plaats. “We zijn er erg blij met de tweede plaats, boven onze verwachting!” aldus een tevreden van Schuppen, die ook voor het eerst met haar nieuwe duet partner, Hélène Heersema in actie kwam. Dit leverde gelijk de eerste plaats op. Van Schuppen zwom met haar solo een bronzen plak.

De ogen zijn vanaf nu gericht op de Europese Kampioenschappen voor Masters, die van 4 tot en met 9 september 2018 gehouden zullen worden in Kamnik, Slovenië. Drie Masters van Swol 1894 zullen met Team Nederland deelnemen aan deze EK.

Meer informatie is te vinden op de website van Swol 1894 en de website van de EK 2018 voor Masters.

Artikel © Sportredactie GymPOWER | Tekst © Theresa Beijn o.g.v. persbericht Swol 1894 | Foto verstrekt door © Swol 1894/Fotograaf N.N.: Alle mixed duetten waaronder Fokko de Gans en Natasja van Schuppen