Actueel GP nieuws
Home » Geen categorie » Teampower en sportplezier op Open NK Ultimate Dodgeball 2017 in Bounz Amsterdam
Teampower en sportplezier op Open NK Ultimate Dodgeball 2017 in Bounz Amsterdam
Foto © Ruben Wiersma

Teampower en sportplezier op Open NK Ultimate Dodgeball 2017 in Bounz Amsterdam


AMSTERDAM – Op 3 december 2017 werd het open Nederlandse Kampioenschappen Ultimate Dodgeball 2017 gehouden voor 16 jaar en ouder in Bounz Amsterdam. Het was de derde editie van dit NK, waarbij in totaal twintig teams met elk tien spelers aan deelnamen. De titel ging dit jaar naar Haarlem Dodge. 
Verslaggever Ruben Wiersma ging voor GymPOWER Sportmagazine een kijkje nemen bij dit evenement waar de energie er vanaf spat.

Ultimate Dodgeball is trefbal op een trampolineveld, in dit geval het Bounz-trampolineveld. Aan de al spannende actie wordt een extra onberekenbaar element toegevoegd. Je moet niet alleen fit, behendig, sterk en snel zijn om ballen te ontwijken of te vangen en ze gericht terug te schieten. Daarbij moet je kunnen bouwen op het coördinatievermogen van een trampolinespringer om alles onder controle te houden op een vloer in beweging. Net als het normale trefbal geeft Ultimate Dodgeball bakken vol sportplezier.

Dit jaar sloeg Team GymPOWER een jaartje over, maar volgend jaar hopen we met een verjongd, sterk team weer present te zijn. In ons jubileumjaar is een NK-prijs toch wel een mooi sportdoel. Het is een oersterke competitie in een geweldige ambiance. Iedereen leeft mee met wat er gebeurt op het veld, of je elkaar kent of niet. Je hoeft dit NK echt niet te onderschatten. Er werd hevig gestreden om de eerste prijs. Vooraf werd er menig teamoverleg gehouden om te bepalen wie wat ging doen en hoe. De tactiek met een verrassingselement in elke ronde is toch wel het beste wapen.

Het veld van trampolinepark Bounz Amsterdam is groot genoeg voor verschillende wedstrijden naast elkaar. Er waren vier ballen per veld. Ze lagen steeds in het midden van het veld. Als de wedstrijd begon gingen er twee spelers van elk teams met een snoekduik naar de ballen om deze veilig te stellen voor het eigen team. Het mooie van deze competitie is, dat iedereen zich kan opgeven in een team. Zo waren er studententeams, handbalteams en vriendengroepen. Elk team kan tegelijk dames èn heren opstellen.

In 2015 waren de winnaars studenten uit Leeuwarden en in 2016 wist het team van Amsterdam Beach Handball de titel binnen te slepen. Haarlem Dodge stond in de finale tegenover het team Ruthless uit Enschede. Het werd een hele spannende wedstrijd tot aan het laatste fluitsignaal. Een mooi evenement waar gymsporters zeker meer mee kunnen doen en eruit halen. Goed voor de teambuilding, gaaf om te doen en te zien en leuk dat iedereen kan meedoen!

Wie met Team GymPOWER wil meedoen aan het NK 2018 kan zich melden via neem dan contact op via gympower-algemeen@outlook.com In maart 2018 worden de Nederlandse Kampioenschappen voor studententeams gehouden, ook in Bounz Amsterdam.  Meer informatie en de complete uitslagen zijn te vinden op de Facebookpagina en de website van de Nederlandse Dodgeball Bond (NDBB).

Artikel © GymPOWER Sportmagazine | Tekst en beelden © Ruben Wiersma