Actueel op GymPOWER Sportmagazine
Home » Geen categorie » Top-10 klassering Oranje juniors op EK

Top-10 klassering Oranje juniors op EK

BIRMINGHAM – Turnsters Lisa Top en Tess Moonen hebben op Koninginnedag 2010, 30 april 2010, de meerkampfinale van het JEK turnen dames in het Britse Birmingham afgesloten met een top-10 klassering. Lisa Top eindigde met 52,525 punten op de zevende plaats, terwijl Tess Moonen met 52,150 als negende eindigde. Beide turnsters turnden een uitstekende wedstrijd zonder grote fouten.  Tussen al die wereldturnsterren in de dop een fenomenale prestaties van onze Oranje junioren.

Foto 1 Pascale Pille: Gister 29 april 2010 moedigden ook Lisa Top en Tess Moonen het Nederlands seniorturnteam in de EK-teamfinale

De Russische Komova greep de Europese titel met een puntentotaal van 58,375 punten. Haar landgenote Grishina eindigde op de tweede plaats met 56,950 punten. De Roemeense Iordache won het brons met 55,675 punten.

 Foto Pascale Pille tijdens JEK-meerkampfinale: Lisa Top (derde van links) groet  met 5 andere turnsters de jury bij sprong

Volgens Pascale Pille zaten de tribunes van de National Indoor Arena te Birmingham voller dan de afgelopen dagen. Het publiek was minder enthousiast dan gister, maar dat maakte de prestaties van de Nederlandse turnsters absoluut niet minder.

 Foto Pascale Pille tijdens JEK-meerkampfinale: Tess Moonen met wisselspagaat op balk

Voor België turnde Eline Vandersteen (Rust Roest Brugge) vandaag de JEK-allroundfinale bij de junioren in Birmingham. De 15-jarige topsporter turnde een prima kwalificatiewedstrijd en wist als enige Belgische turnster door te stoten naar de finale. In de finale maakte Eline een mindere beurt.

 Foto © Vlaamse GymFed: Eline Vandersteen tijdens JEK 2010-kwalificatieronde

Eline eindigde 24ste met 46.400 ptn, vier punten minder dan tijdens de kwalificatiewedstrijd en ver beneden haar mogelijkheden. Niet zo’n beste dag voor Eline, maar met een allroundfinale kan ze niettemin terugblikken op een goed EK. Ze hoort iig bij het selecte gezelschap van de beste 24 juniorturnsters van Europa, en dat kunnen velen haar niet nazeggen.

Morgen om 16.45 uur Nederlandse tijd barst de strijd om de Europese teamtitel bij de senioren los. Ook het Nederlandse seniorenteam (Cèline van Gerner, Mayra Kroonen, Wyomi Masela, Yvette Moshage en Sanne Wevers) komt tijdens de teamfinale in actie.

 Foto Pascale Pille tijdens JEK-meerkampfinale: een stralende Lisa Top, vandaag de beste Nederlandse turnster

Lees ook het semi-live verslag van de verrichtingen van de Nederlandse turnsters via deze link.

Info/Foto’s: © GymPOWER/Pascale Pille en persbericht/foto Vlaamse GymFed