Actueel GP nieuws
Home » Geen categorie » Turngala Den Bosch 2017 presenteert leuke show met verrassende elementen
Turngala Den Bosch 2017 presenteert leuke show met verrassende elementen
Foto © Maurice Smeets

Turngala Den Bosch 2017 presenteert leuke show met verrassende elementen

‘s-HERTOGENBOSCH – Op zaterdag 28 oktober 2017 organiseerde Stichting Turnpromotie NL alweer voor het derde jaar op rij het Turngala Den Bosch in de arena van de Maaspoort Sports & Events  in ‘s-Hertogenbosch. GymPOWER-verslaggevers Anna de Visser en Maurice Smeets gingen er een kijkje nemen. Het was een leuke show met verrassende elementen, dat naar meer smaakt!

Turners en turnsters van de Oranjeselectie en uit de regio, de herenspringgroep van Turn Totaal Langedijk versterkt door een aantal selectieleden van Teamgym The Netherlands, de van tv beroemde showgroep Theatrobatics, de topsportgroep Acrogym van Flik-Flak Sportclub ‘s-Hertogenbosch en natuurlijk het publiek ontmoetten elkaar in de sfeervol ingerichte Maaspoort.

Het thema van Turngala Den Bosch dit jaar was: ‘Power & Elegance’. Charlie Kuypers van de organisatie legde het nog even uit: “De gracieuze dames van de Nederlandse Oranje turnselectie, staan ook wel bekend als de ‘Orange Elegance’. Aan de andere kant staat de kracht van de herenturners.” De organisatoren van het Turngala wilden het publiek een onvergetelijke avond bezorgen “door het totaalplaatje kloppend te maken. Licht, geluid, regie en locatie. Alles klopt en past in elkaar. Er is in de zaal heel weinig afstand tussen de sporters en het publiek waardoor de show compact en intiem is.”

Iedereen beleefde de show op zijn eigen manier. De Oranjeturnselectie werd tijdens dit Turngala vertegenwoordigd bij de dames door Olympisch kampioen op balk Sanne Wevers, Nederlands kampioen meerkamp Tisha Volleman, Mara Titarsolej, Kirsten Polderman en Marieke van Egmond. Van de turners waren Nederlands kampioen – en in 2016 wel en geen Olympisch finalist – aan de ringen Yuri van Gelder, Nederlands kampioen op vloer Casimir Schmidt, Nederlands kampioen op brug Michel Bletterman, Nederlands kampioen op voltige Boudewijn de Vries, en Olympiër Frank Rijken aanwezig.

Deze topsporters vinden de show een welkome afwisseling op hun wekelijkse trainingsschema. Ze brengen gezellig de hele dag met elkaar door, zonder de extra spanning of competitie van een wedstrijd te voelen. Voor de vele fans is de aanwezigheid van zoveel beroemdheden echt een buitenkansje. Isabelle, Daantje en Anne van een turnvereniging uit Hellendoorn (!): “Het is fantastisch dat we de turnsters kunnen ontmoeten, samen met ze op de foto gaan en handtekeningen kunnen vragen!”

De turntoppers uit de regio behoren tot de beste in hun categorie en divisie. Dit jaar waren Sarah Wind, Eva Roos, Lotte de Graaf, Karlijn Schlatmann, Tessa van de Kerkhof, Claire Talboom en David Nieuwenhuizen uitgenodigd. Ze laten tijdens het Turngala Den Bosch hun beste prestaties zien. Dit in tegenstelling tot de topsporters uit de Nederlandse turnselectie, die met name een mooie show neeretten, met niet te complexe elementen, dit om het risico op blessures te verkleinen. Van de organisatoren mochten de regiotoppers dit jaar hun voorkeur voor een toestel opgeven, zodat iedereen zich op zijn gemak voelde, want het was volgens de dames “toch wel spannend met al dat publiek en de spotlights”.

De springgroep van Turn Totaal Langedijk, versterkt door de heren van de Oranjeselectie Teamgym en onder begeleiding van Oranjecoaches Anita Teunissen-Lammertink en Dennis Waasdorp (de andere Oranjecoach Boy Kuiper kon niet aanwezig zijn) gooide hoge ogen bij het publiek. De indrukwekkende groepssprongen met behulp van de minitrampoline, waaronder meervoudige schroeven en drievoudige salto’s, zorgden zoals altijd voor luid applaus.

Dit jaar viel er voor de acrogymfans weer veel te genieten. De topsportploeg van Acro Flik-Flak was dit jaar weer present met een spectaculaire nieuwe show, zoals we dit al drie jaar van hen gewend zijn. Een deel van de groep heeft ivan 9 tot en met 22 oktober met Team Nederland met veel succes deelgenomen aan de Europese Kampioenschappen voor Age Groups, junior en senior teams in Polen. Ze behoren tot de top vijf van Europa.

De showgroep Theatrobatics, beroemd geworden als finalist in Holland’s Got Talent 2017- was er voor het eerst bij op het Turngala, maar de act bleek onmisbaar voor de show. Naast twee adembenemende showsacts waarin acrobatiek, theater en luchtacrobatiek met tissu werd gecombineerd, zorgde de groep ook voor de verbindende elementen in de show. Diverse acts van andere deelnemers werden voorafgegaan door kleine optredens van Theatrobatics.

Kortom, het Turngala in Den Bosch van 2017 was wederom een leuke show met verrassende elementen, uitgevoerd door de Nederlandse top van verschillende disciplines. Meer van ons verslag is te vinden in het volgende GymPOWER Sportmagazine, nummer 2017-05. Meer over het Turngala Den Bosch is te zien op de Facebookpagina en de website van het evenement.

Wie ook vindt dat dit naar meer smaakt, heeft nog een kans dit jaar. Komende week, op zaterdag 4 november 2017 volgt de vierde editie van het Turngala Leek in Sportcentrum met ook een middag- en avondshow alsook een overdekt gigantisch Beweegplein & Promodorp met o.a. het GymPOWER Open Podium. Het Turngala Leek heeft een gelijksoortig programma met het optreden van diverse Oranje- en regionale toppers (uit Noord-Nederland), maar de verscheidenheid in disciplines en acts is groter. Hier staat naast Toestelturnen (met Oranje- en regiotoppers) en Acrogym (met de teams van Acro Academy Noord-Nederland die het afgelopen jaar nationaal en internationaal ook prima deden) bijvoorbeeld ook Ritmische Gymnastiek, Trampolinespringen, Dans & Dance op het programma, met mede-presentatie van ‘nationale turnstem’ Hans van Zetten. Meer informatie over het programma en de online kaartverkoop is te vinden op de Facebookpagina en de website van het evenement.

Artikel © GymPOWER Sportmagazine | Tekst en interviews © Anna de Visser | Foto’s © Maurice Smeets