Actueel GP nieuws
Home » Geen categorie » Turnz viert 30e verjaardag met indrukwekkende en inspirerende demoshow
Turnz viert 30e verjaardag met indrukwekkende en inspirerende demoshow

Turnz viert 30e verjaardag met indrukwekkende en inspirerende demoshow

AMSTERDAM – Turnz Amsterdam Gymnastics, de grootste turn- en gymnastiekvereniging in de Nederlandse hoofdstad, vierde op zaterdag 8 juli 2017 haar 30 jarig bestaan met een indrukwekkende en inspirerende demoshow in de eigen vaste turnhal in topsportcentrum Ookmeer. Een grote belevenis voor wie bij de Grote Turnz Show kon zijn.

In familiaire sfeer en met als thema de film Trolls, spatte het sportplezier, de discipline en de professionaliteit de zaal uit bij TurnZ Amsterdam Gymnastics. Van de publiek opzwepende Tsjoe Tsjoe Wa-dans van de recreatie kleuters, tot een mix van buitengewone kracht en souplesse-demo van de gehele herenselectie onder leiding van Alexander Chvartchenko, Ruud Jacobs en Mohamad Masri, die zelf ook nog even zijn Work of Art in de ringen vertoonde.

“Sportplezier blijft de drijfveer van TurnZ Amsterdam Gymnastics”, benadrukt voorzitter Jap Verburg. “Dat was het 30 jaar geleden in het oude ALO gebouw, en dat is het op deze locatie in Sportcentrum Ookmeer, waar we nu ook een mooie herenselectie in huis hebben.” Voormalig topturnster en clublid Miriam Hamawandi liet met veel plezier onder andere haar nog altijd perfecte handstand zien, en helpt ze aanleren tijdens de lessen van de selectie meisjes Mini Mouse, waar haar dochtertje Zora onder Elisha Bos traint. Tijdens de demo van de Mini Mouse was door de schattige troll-verschijningen heen duidelijk te zien dat Elisha Bos prachtig diamanten kan slijpen. “Echt super leuk dit!”, uit zich een stralende Elisha over de demo-dag.

Turning Spirit Amsterdam
Ylva de Kort Groeneveld heeft ook in 1988 met DOS in het oude Alo Gebouw, waar nu trampolinehal Bounz Amsterdam gevestigd is, samen met TurnZ getraint. “De vereniging heette destijds Turning Spirit, en bestond uit zo’n 8 leden. We hielpen elkaar en trainden samen, er heerste een fijne sfeer.” Ylva is in Ookmeer met haar dochtertje Zihna, die zelf ook niet onverdienstelijk turnt, om haar zoon Ronin de Kort te bewonderen, die tijdens zijn demo onder andere tegelijk reuzen maakte met Yazz Ramsahai. Class of the Future Ronin stond dit jaar voor het eerst als Jong Oranje lid op het podium in Ahoy, samen met niemand minder dan Epke. “En hij gaat op zijn Lootschool Het Calland Lyceum naar HAVO 3 zonder onvoloendes! GymPOWER was een paar jaar geleden de eerste die uitte dat Ronin een topper zou worden.” Ook de demo van de selectie en de recreatie van de TurnZ locatie in Ijburg was leuk. “Zij lieten zien wat ze kunnen op de airtumbling op het levendige nummer Can’t Stop The Feeling.”

Passie en expessie

Foto © Richard Donkervliet

Foto © Richard Donkervliet

Ylva vertelt dat de eigenaar van Sportpark Sloten de stekker eruit trekt, en dat de vereniging Turnace daardoor op straat staat. “Heel naar voor die leden. Maar er sluiten zich leden van Turnace bij TurnZ aan, en er deden zelfs als meisjes mee met de demoshow! Het was heel mooi om te zien hoe ze zich ook al echt aangesloten voelden. Ze deden mee met de N1/N2 groepen van Sarah Klouwer en Martin Franke, en in een groep van Brenda de Graaf.” De groepen van Sarah en Martin uitten veel passie en expressie tijdens een vrolijke act en de eredivisie bovenbouw van Claudia Werkhoven en Wolther Kooistra deden het publiek daarna ademloos kijken naar oefeningen op de balk, waarbij de topturnsters gedragen leken door het nummer Hello van Stevie Wonder.

Max Kooistra en Vera van Pol
Ylva vertelde dat het feest, waar onder andere EYOF Sanna Veerman en Juliette Pijnacker op aanwezig waren, ook zeer geslaagd was. “Een gezellige sfeer met een lach en een traan door bijvoorbeeld het vertrek van Oranje Vera van Pol en Max Kooistra.” Vera vertrekt naar Heereveen om te trainen, maar blijft uitkomen voor TurnZ Amsterdam. Over vechter en topturner Max verteld Ylva: “Max gaat intern Liberal Arts studeren op een Amerikaanse school in Den Haag.” Op het feest werd ook het optreden van Corpus Acrobatics, met The Golden Arrow act van Li Ling Kassing veelbesproken. “Zij kan boogschieten met haar voeten! Ook de Corpus Show van contortioniste Mariam Hefnawi (10) en de Aerial Hoop Act van Starlett Tait (11) waren prachtig om te zien.”

Artikel © GymPOWER Sportmagazine | Tekst en interviews © Sabine Monden | Foto’s © Richard Donkervliet (meer foto’s op zijn te vinden via deze link)