Actueel op GP
Home » Geen categorie » Twee internationale medailles voor Nederlandse jeugdteams bij de Limes Cup acrogym in Duitsland
Twee internationale medailles voor Nederlandse jeugdteams bij de Limes Cup acrogym in Duitsland
Foto © Acrogym TV | Cindy Welten-De Mare

Twee internationale medailles voor Nederlandse jeugdteams bij de Limes Cup acrogym in Duitsland

Limes Cup 2014 Acrogym

AALEN – De wereldkampioenschappen acrogym naderen en in aanloop ervan vond eind april de World Cup en de Limes Junior Cup plaats in Aalen. Voor laatstgenoemd toernooi reisden acht teams uit Nederland af naar Duitsland, waar ze het op moesten nemen tegen een groot en sterk deelnemersveld. Voor de Nederlandse acroliefhebbers een mooie opsteker richting het grootse internationale acrotoernooi tijdens het IAG 2014 in Den Bosch èn de NK tijdens Fantastic Gymnastics in Ahoy Rotterdam. 

Door met vier clubs deel te nemen aan een hoogstaand toernooi en vier juryleden te leveren achter de jurytafel, vertegenwoordigt Nederland zich met meer en meer ‘body’ op de internationale vloer. Drie teams uit Drachten, twee teams uit Den Bosch, twee teams uit Zwolle en één team vanuit Kampen verbleven van dinsdag tot zondag in het buurland.

Vooral bij de jeugd toont Nederland zich sterk. De vier damesparen – Aimee Tent/Yin van Hezel, Carola Minkels/Kaya Honders, Roos de Vegt/Sanna Verhoeff, Romi Dietrich/Sidney de Vente– behaalden zelfs alle vier de finale, waarvoor totaal acht teams zich konden kwalificeren. Jeugdteams hoeven geen combinatie-oefening te tonen zoals de junioren. De damesparen uit Nederland konden hun tempo nogmaals doen en de damesgroepen hun balans, volgens FIG-regels.

Bij de groepen behaalden Juliët van Dam/Lisanne Pronk/Romy Holtvluwer van WRZV/Landstede Sportacrobatiek Zwolle  een vierde plaats, met Duitsland, Israël en Groot-Brittannië boven hen. Groot-Brittannië was een brug te ver in de meeste gevallen. De Britse coaches toonden zich na afloop heer en meester en uitten hun vertrouwen in een mooie WK in Parijs over twee maanden. De twee andere groepen Myrthe Oosterhof/Nina van Roon/Wietske de Klein en Lisa Vermaning/Selisa Moorlag/Demi Vogel, beiden van Adonis Sportacrobatiek Drachten, zetten een goede tempo-oefening neer (25,800 en 26,250)  maar drongen niet door tot de finale. Het eerste paar werd elfde na de kwalificatieronde en het tweede paar zag hun grote kansen op een finaleplaats in rook gaan door een val tijdens de balansoefening (vijftiende).

De enige junioren (13-19) vanuit Nederland behaalde een nette vijfde plaats in de finale met drie stabiele oefeningen: Lisanne Verbeet/Lisanne Elshof/Sharon Elshof van Flik-Flak Sportclub ‘s-Hertogenbosch. Ook van die club kwam het team Minkels/Honders dat derde werd na hun finale tempo-oefening bij de jeugd (26,500). Voor WRZV/Landstede Sportacrobatiek Zwolle eindigde team Tent/Van Hezel op de tweede plaats in deze zelfde categorie (26,550). Het Britse duo won met 27,600. Team De Vegt/Verhoeff van Adonis Sportacrobatiek Drachten werd zesde, team Dietrich/De Vente van C.G.V. Wilhelmina Kampen achtste.

Bij GymPOWER  kijken we al uit naar wat komen gaat in de Maaspoort Sporthal en Ahoy. “In Den Bosch wordt het in elk geval een dik vette strijd!”, aldus de kenners. Zeven landen gaan op 29 en 30 mei deelnemen aan het internationale IAG-toernooi. Nederland wordt vertegenwoordigd door vijf clubs en België door acht clubs. Daarnaast komen ook topteams uit Groot-Brittannië, Portugal, Oostenrijk, Frankrijk en Monaco naar deze wedstrijd. In totaal doen er drieënzeventig teams mee, waarvan drie herenteams. “Het wordt een spectaculaire wedstrijd met topniveau en wereldkampioenen.” In Rotterdam strijden op 21 en 22 juni de beste teams van Nederland om de nationale titels, maar ook tonen de WK-gangers vormbehoud. Dat is dus binnen een maand tijd twee acrogymtoernooien op topniveau.

Meer informatie, de complete uitslagen en een mooie fotoreportage van de Limes Cup 2014 in Aalen zijn te vinden via de Facebookpagina van het toernooi. Op Acrogym TV, die het toernooi live uitzond, zijn diverse filmpjes van de getoonde oefeningen terug te zien.

Artikel GymPOWER  | Tekst © Mascha Bredenhoff