Actueel GP nieuws
Home » Geen categorie » Twirlsters SV OMNIA 2000 èn trainster door naar de NK-finales van de NBTA
Twirlsters SV OMNIA 2000 èn trainster door naar de NK-finales van de NBTA
Foto © SV Omnia 2000

Twirlsters SV OMNIA 2000 èn trainster door naar de NK-finales van de NBTA

TW 2017 - foto 25 en 26 novAALSMEER – De laatste etappe van het seizoen is ingezet voor de twirlsporters van de NBTA met de NK-voorrondes op zaterdag 25 en zondag 26 november 2017 in het sportcomplex Willem Alexander in Hoofddorp. Wie gedurende het jaar genoeg punten heeft weten te vergaren, kon hier dingen naar een plaats in de NK-finales. Zeven twirlsters van Sportvereniging Omnia 2000 en zelfs een trainster mochten in diverse onderdelen en categorieën aantreden. Met succes.

Altijd spannend en intensief zo’n weekend, want de concurrentie is groot en sterk en het is lang wachten voordat je weet of je door bent naar het NK. Er worden per dag een paar honderd optredens aan het jurypanel voorgeschoteld. De eerste wedstrijdronde begon om 9:00 uur, de uitslag werd rond 21:00 uur bekend gemaakt. De kunst is om je focus te houden en op het juiste moment te kunnen pieken als je aan de beurt bent. De categorieën zijn verdeeld naar leeftijd (Juvenile, Pre-Teen, Junior of Senior) en niveau (Runner-Up, Intermediate of Kampioenklasse), bij de onderdelen gaat het om het aantal twirlers op de vloer (Solo, Duo), het aantal batons waarmee getwirld wordt (1-Baton of 2-Baton) en of het een verplichte of vrije choreografie is (Super-X-Strutting of Dancetwirl). Al met al, een prachtige kijksport, zeker als je de pareltjes uit weet te filteren.

Op zaterdag 25 november 2017 kwamen vier twirlsters in actie namens SV Omnia 2000. Demi Elstgeest, Rianne Kempenaar, Mayke Dobbe kwamen met 1-Baton uit in de Pre-teen Beginnersklasse uit, Rachel Vianen in de Junior Beginnersklasse. Elstgeest en Kempenaar kwalificeerden zich met respectievelijk een derde en vijfde plaats voor de finale van de NK Runner-Up op 16 en 17 december 2017 in Topsportcentrum Almere.  Dobbe en Vianen namen ook deel met Solo Dancetwirl in respectievelijk de Pre-Teen en de Junior Beginnersklasse, maar vielen hier ook buiten de top 15 die zich voor de NK-finale plaatste. Trainster Eveline Minnee, die in actie kwam namens Mavileo, behaalde met met 2-Baton in de Senior Beginnersklasse de vierde plaats en met het onderdeel Solo Dancetwirl de elfde plaats. In beide onderdelen kan ze zich ook gaan opmaken voor het NK Runner-Up.

Op zondag 26 november 2017 traden namens SV Omnia 2000 vier twirlsters aan, die zich allemaal wisten te plaatsen voor het NK op 13 en 14 januari 2018, ook in Topsportcentrum Almere. Met 1-Baton kwam Kirsten Koster uit in de Pre-Teen Kampioensklasse, Mireille Bosman en Selina Kok in de Junior Kampioensklasse. Koster werd twaalfde, Bosman zesde en Kok derde. Met 2-Baton viel de muziek uit tijdens de routine van Koster, waardoor ze een aantal drops had. Ze mocht het overdoen en hield haar zenuwen goed onder de controle voor uiteindelijk de vierde plaats. Bij de Junioren werd Kok hier wederom derde en Bosman vierde. Voor het onderdeel Dancetwirl had Elstgeest zich ook, voor het eerst, geplaatst in de Pre-Teen Kampioensklasse. Ze werd elfde en Koster negende. Bosman sloot haar routine met een perfect gevangen triple af en eindigde op de vijfde plaats. Kok stond voor de tweede keer met Dancetwirl op de vloer en met een bijna perfect optreden met slechts één drop van de baton behaalde ze de vierde plaats.

Meer over deze gymnastische sport in het aanbod van SV Omnia 2000 is te vinden bij de afdeling Twirl op de website van de club. De complete uitslagen, de rankinglijsten, de online verkoop voor NK-tickets en meer info is te vinden op de website van de NBTA.

Artikel © GymPOWER Sportmagazine | Tekst © Theresa Beijn | Info en beelden © SV Omnia 2000