Actueel GP nieuws
Home » Geen categorie » Uitnodiging voor de zesde editie van het internationale IAG-toernooi in 2018
Uitnodiging voor de zesde editie van het internationale IAG-toernooi in 2018

Uitnodiging voor de zesde editie van het internationale IAG-toernooi in 2018

‘s-HERTOGENBOSCH – Van 10 tot en met 13 mei 2017 wordt de zesde editie van het IAG, het International Ascension Gymnastics Sportevent & Tournament gehouden in, om en op de sporthallen, -zalen en terreinnen van De Plek en de Maaspoort Sport & Events in ‘s-Hertogenbosch. De nieuwe IAG-flyer is klaar en de uitnodigingen voor het internationale toernooi zijn inmiddels de deur uit. Er staan weer wedstrijden voor diverse leeftijden en op verschillende niveaus gepland tijdens de vier dagen van het Hemelvaarstweekeinde. Elke sport heeft een eigen plek in het programma: Acrogym, Damesturnen, Ritmische Gymnastiek, Trampolinespringen, Micro Teamgym en Rope Skipping.

Het unieke evenement biedt gymsporters en teams uit de hele wereld en hun trainers een prachtige, ontspannen ambiance om naast het meedoen aan wedstrijden ook zelf te trainen, te leren, andere sporten te zien en demonstraties te geven van hun kunnen. Er  is ook volop ruimte voor entertainment en ontmoeting met shows, live optredens en heerlijk eten.

IAG-2018-flyer

Het IAG beschikt over achttien verschillende trainingszalen die specifiek ingericht en uitgerust zijn voor toptrainingen in diverse disciplines: Turnen Dames, Turnen Heren, Acrogym, Trampolinespringen, Teamgym, Dans, Demogym, Fitness, Cheerleading, Polesports, Freerunning, Schermen, Martial Arts en nog veel meer. Deze trainingsfaciliteiten staan goed bekend en worden aanbevolen door vele wereldtoppers en internationale teams en federaties die er hun thuisbasis hebben of hiervan gebruik hebben gemaakt. In de afgelopen jaren hebben vele nationale selecties en clubteams uit o.a. de Verenigde Staten, Japan, Duitsland, Hong-Kong, België, Oostenrijk, Portugal, Israël, Groot-Brittannië, Jordanië en de Scandinavische landen een trainingsstage hier gehouden of deelgenomen aan het IAG.

IAG-2018-flyer-backDe delegatieleider Lorenço França van het Portugese team, dat deelnam aan de recent gehouden Europese Kampioenschappen in Polen, vertelde aan GymPOWER dat hij het IAG twee keer eerder bezocht heeft met de turnsters, acroteams en trampolinespringers van zijn sportvereniging, Club da Maia, de organisatoren van het beroemde Maia International Acro Cup. “We liked the visit. We made the IAG our club competition, because we have also these three gymnastics disciplines, so a lot of kids went and it was a lot of fun. Another time we hope to come back. I hope the IAG soon will transform in to a World Cup Challenge, you have the conditions, the hall, area’s for training, everything. I think it would be good if you can do that.”

Tijdens het IAG in de afgelopen vijf jaar hebben ook vele sporters en teams uit Nederland en vele landen deze moderne en ergonomisch ingerichte accommodatie geprezen, omdat het niet alleen ruimte biedt voor hoogwaardige wedstrijden en trainingen maar ook de mogelijkheid geeft voor trainingen op hoog niveau en krachtmetingen tijdens wedstrijden in ideale omstandigheden met sterke concurrentie.

Deelnemers aan wedstrijden van het internationaal toernooi kunnen hun verblijf in ‘s-Hertogenbosch combineren met een trainingskamp met eigen leiding dan wel deel te nemen aan workshops en clinics onder leiding van topcoaches en/of topsporters. Er zijn mogelijkheden om voor je verblijf een ‘package deal’ af te sluiten als je meer dan een dag wil doorbrengen op het IAG.  Dus ken je buitenlandse sporters en clubs die graag in Nederland willen deelnemen aan een bijzonder toernooi en daarbij ook genieten van een tof sportevenement, maak ze attent op deze mogelijkheid en deel de flyer en alle informatie! Meer informatie kun je vinden op de website van het IAG of opvragen via info@iagsportevent.nl

Artikel © GymPOWER Sportmagazine | Tekst © Theresa Beijn | Interview © Casper Beijn | Foto’s © Bart Treuren, © Ineke Klaassen en © Sabine Monden | Flyer © IAG