Actueel GP nieuws
Home » Geen categorie » Veel sportplezier op geslaagde Turngirl Turnstage in samenwerking met BredaGym

Veel sportplezier op geslaagde Turngirl Turnstage in samenwerking met BredaGym

BREDA – Op zaterdag 8 juli 2017 werd in samenwerking met BredaGym de zesde Turngirl Turnstage georganiseerd. Een geslaagd zomersportevenement waar hard gewerkt maar ook veel sportplezier werd beleefd. Tussen de trainingen door was er tijd om een fotoshoot te doen en te genieten van mooie demonstraties van de toppers van de club.

Er werden twee trainingen gegeven, met ertussen een lunch. Tijdens de trainingen werden foto’s gemaakt door gymsportfotograaf Jan de Koning. Voor de fotoshoot mochten de deelneemsters van de trainingsstage een pakje uitzoeken bij de Turn Totaal Breda stand. “Ik had voor de shoot een prachtig paars met wit pakje aan!”, legde deelneemster Lotte Schoordijk (14) enthousiast uit.

Aan het begin van de dag geven de deelneemsters één of meerdere elementen op die ze graag willen leren. Als afsluiting kreeg iedereen de kans om een (nieuw) element te laten zien aan de ouders. Tayla Raaijmakers (11): “Ik wilde graag losse radslag op de hoge balk leren. Ik was er soms al wel mee bezig, maar nog niet zo veel. Het is me gelukt om in één dag de losse radslag op de hoge balk te krijgen!”

De demonstraties werden gegeven door Femke van Brunschot op de balk – die tijdens Fantastic Gymnastics 2017 een derde plaats behaalde op de Ahoy Cup – en door het acropaar Anna de Visser en Carola Minkels – dat op het WK van 2016 in China een bronzen medaille behaalde -.

Turngirl is opgericht door Corona Rentenaar. Haar visie: “Het is een blad voor turnmeisjes, van ieder niveau.” Op de stage in Breda kon ze zelf niet aanwezig zijn en werd vertegenwoordigd door Sylvia van der Ven en Lin Verdonk. Meer info over de (volgende) Turngirl Turnstages kun je vinden via de Facebookpagina.

Artikel © GymPOWER Sportmagazine | Tekst, interviews en beelden © Anna de Visser