Actueel GP nieuws
Home » Geen categorie » Vierde editie van Turngala gaat flitsend van start met uniek visueel kijkspektakel
Vierde editie van Turngala gaat flitsend van start met uniek visueel kijkspektakel
Foto © Ruben Wiersma

Vierde editie van Turngala gaat flitsend van start met uniek visueel kijkspektakel

LEEK – In Sportcentrum Leek wordt vandaag, zaterdag 4 november 2017, de vierde editie van het Turngala Leek gehouden. Met twee shows waarin Nederlandse en regionale toppers en artiesten  uit verschillende sport- en acrobatiekdisciplines het beste van hun kunnen laten zien, worden ruim 2.000 enthousiaste bezoekers op hun trekken bediend met een show die gecombineerd wordt met live zang, dans, DJ-muziek en de presentatie van Hans van Zetten en Eric Boonstra. Een unieke formule die ook versterkt wordt door het gratis toegankelijke, overdekte Beweegplein & Promodorp. De eerste show was om 14:00 uur, de tweede volgt om 19:30 uur. 

Het bijzondere van het Turngala is dat ze altijd topacts uit diverse gymsportdisciplines weten te strikken en mooie crossovers maken ertussen, wat ook vandaag weer het grote publiek plezierige momenten bezorgde. Nationale toppers die in actie komen zijn bijvoorbeeld het synchroon trampolineduo Carlijn Blekkink en Tara Fokké, die dit jaar schitterden zowel op de World Games in Wroclaw (met een historische bronzen medaille als resultaat) als in de Armin Only shows, de acrogymnasten van Acro Academy Noord-Nederland die tot de Europese top behoren,  de RG-groep van Nederland die ook een verdienstelijke prestatie op het EK van 2017 leverde, de dansgroepen van SDM die ook internationale titels op hun naam hebben staan en last but not least de landelijke en regionale turntoppers – Yuri van Gelder, Sanne Wevers, Casimir, Schmidt, Tisha Volleman, Lieke Wevers, Frank Rijken, Michel Bletterman en ook Kevin Kootstra, Sjouke Boersma, Fleur Vuuregge en Anouk de Vries. Ze krijgen dit jaar gezelschap van de Britse wereldtoppers Ellie en Rebecca Downie. Acrobate Renske Endel, zelf ooit een succesvolle Oranjeturnster, is ook weer van de partij met luchtacrobatiek en contorsie.

De meest in het oog springende acts voor nu waren de choreografie van de showdemogroep van Acro Academy Noord-Nederland, de speciale Sisteract van de zusjes Wevers en zusjes Downie en de lintenoefening van de Jong Oranje RG-groep. Later meer om niet te veel te verpesten voor wie vanavond nog naar Leek komt voor de tweede show. Het Beweegplein & Promodorp is drie uur voor de show al open en is gratis toegankelijk. Na elke show vindt er ook de handtekeningsessie met de toppers uit de show.

Meer informatie over het Turngala Leek is te vinden op de website: www.turn-gala.nl.

Artikel © GymPOWER Sportmagazine | Tekst © Theresa Beijn | Foto’s © Ruben Wiersma