Actueel op GP
Home » Geen categorie » Vooruitblik op het tweede GymPOWER Coachcongres op het IAG Sportevent 2017

Vooruitblik op het tweede GymPOWER Coachcongres op het IAG Sportevent 2017

CAPELLE AAN DEN IJSSEL/’s-HERTOGENBSOCH – Het hele jaar door bezoekt Team GymPOWER evenementen, clubs en toernooien met alle soorten gymnastische en artistieke sporten in het programma of aanbod, waar we uitermate van genieten. Nu kunnen we alle trainers, ouders, sporters, sportliefhebbers, juryleden en andere GymPOWERvolgers ook iets moois aanbieden waar ze hun expertise, passie en kunde kunnen delen en verfijnen: het tweede GymPOWER Coachcongres tijdens de vijfde editie van het IAG Sportevent, op Hemelvaartsdag donderdag 25 mei 2017 in het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch.
 
‘Ook coachen kan met sportplezier!’
De titel van de bijscholing is: ‘Ook coachen kan met sportplezier!’ Het thema is: ‘De 4 inzichten van het Trainerschap in de praktijk’: Structureren, Stimuleren, Individuele aandacht en Regie overdragen, met de verrijking van een extra inzicht uit de GymPOWER-praktijk: Inspireren. Trainers en coaches kunnen afhankelijk van de sport(bond) of discipline licentiepunten verdienen voor een volledige dag. In overleg met de KNHS Opleidingen kunnen KNHS-trainers 60 licentiepunten verdienen met deze bijscholing. In overleg met KNGU Opleidingen kunnen KNGU-trainers maximaal 4 licentiepunten verdienen voor deze bijscholing. De Academie voor Sportkader van de NOC*NSF kent ook maximaal vier licentiepunten toe voor het volgen van deze bijscholing. Leuk is dat je na het GymPOWER Coachcongres een kijkje kunt nemen bij de andere activiteiten van het IAG Sportevent 2017, een groots meerdaags sportevenement met een internationaal toernooi. Deelname aan het GymPOWER Coachcongres kost € 49,50 p.p./p.d. inclusief lunch en goodiebag met nuttige en leuke inhoud. Inschrijven kan nog via coachcongres-gympower@outlook.com. Meer info kun je opvragen via deze mail of bij het organisatieteam.
 
Sporters, ouders en GymPOWER-actie
Voor sporters en ouders is er een belangrijke rol weggelegd. De ouders kunnen meepraten in het ochtendpanel over de thema’s waarmee hun sportende kind direct mee te maken hebben, zoals voedingsproblemen of blessures. De sporters kunnen hier vanuit de sporter zelf over meepraten en voor hun eigen sportdoel opkomen. Zij willen natuurlijk ook actief zijn en kunnen meedoen aan de praktische trainingen. Ouders en sporters betalen geen toegang, maar kunnen wel aan de GymPOWER-actie meedoen. Als je bij je inschrijving ook je uitleg van ‘CoachingPOWER’ geeft, maak je kans op een leuke prijs. De trainer/coach die zich inschrijft met de meest enthousiaste uitleg, wint een gratis inschrijving voor de bijscholingsdag. Zijn of haar club wint daarmee ook! Een bezoek bij de club door verslaggevers van GymPOWER Sportmagazine, waarbij we via een filmverslag het sportplezier in de club in beeld brengen. Dus schrijf je in en toon je CoachingPOWER !
Bij het laatste gedeelte maken de deelnemers kennis met lesmateriaal en ondersteunende middelen en trainingsmethoden uit andere sporten, als rhönradturnen, contorsie, pole sports, circus en fitgym. Volop kruisbestuiving  en crossovers die vernieuwend en verhelderend werken op de praktijkvloer!
Organisatieteam, docenten en gastsprekers
Het organisatieteam van het GymPOWER Coachcongres, bestaande uit Roos Hanemaaijer-Slottje, Saskia Faber, Charlotte Speelman, Dick van der Meulen, Herma Smid, Elly Kraaijeveld en Casper Beijn, heeft een boeiend en innoverend programma voorbereid, in samenwerking met sportpsycholoog en NOC*NSF-coach Hikmet Weeling van PositiefLeiden.nl, coördinator Henriët van der Weg van KNGU-Veilig Sportklimaat en overige docenten o.a. trainers/coaches Oranjecoaches Nico Zijp en Lennard Villafuerte van respectievelijk de afdelingen Turnen Dames en Trampolinespringen van Flik-Flak Sportclub ‘s-Hertogenbosch, Anouk Wallenburg, Hassan Zaazouz, Wouter De Leur, Sjoerd Crone, Anouschka Welsing, alsook vakspecialisten: tweevoudig Olympiër Rea Lenders van Real Sportturnpodotherapeut David Müskens, diëtiste Fleur Menijn van ‘Voeding is Topsport’, Eric Herber van BeweegPOWER (de nieuwe dealer in Nederland van de Cubes en Wals van Eurogym.be voor Freerunning, Parkour en Freestyle) en Pro Jump en Maurice Aarts van het Innosportlab ‘s-HertogenboschIn bijgaand filmpje een terugblik op de succesvolle eerste editie van 2016 en een vooruitblik op wat en wie je zoal kunt verwachten op het GymPOWER Coachcongres op 25 mei 2017 tijdens het IAG Sportevent in ‘s-Hertogenbosch.
Artikel © GymPOWER Sportmagazine | Tekst en foto © Theresa Beijn | Edit filmpje © Casper Beijn, met beelden gemaakt door © fotografen en © verslaggevers Team GymPOWER