Actueel GP nieuws
Home » Geen categorie » Weer internationale Micro Teamgymwedstrijd op IAG 2017

Weer internationale Micro Teamgymwedstrijd op IAG 2017

Foto © Maurice Smeets

Foto © Maurice Smeets

‘s-HERTOGENBOSCH – Tijdens de vijfde editie van het IAG Sportevent in ‘s-Hertogenbosch zal er weer een internationale Micro Teamgymwedstrijd georganiseerd worden.

Dit jaar is de organisatie van deze wedstrijd in handen van trainers Anita Teunissen, Boy Kuiper en Dennis Waasdorp, die de afgelopen twee jaar de Nederlandse teams (senior heren en junior mixed) begeleidden naar de EK in Maribor. Vol enthousiasme zijn ze aan de slag gegaan om deze wedstrijdvorm te gieten in een internationaal jasje. Er is dit jaar voor gekozen om voor de micro teamgymwedstrijd te beginnen met een internationaal reglement.

De wedstrijd voor het microteamspringen is open voor regionale, nationale en internationale springers voor junioren en senioren op A en B niveau. Per vereniging mag men twee teams per niveau per categorie inschrijven. Daarbij zullen de eerste teams zeker toegelaten worden en de tweede teams op een reservelijst geplaatst worden.

Na sluiting van de IAG-inschrijfdatum op 31 maart 2017 zal dan bekeken worden of er nog ruimte is in het schema om tweede teams toe te laten. Er wordt gestreefd naar een wedstrijd met pittige tegenstanders, niet naar een onderlinge wedstrijd. Het Micro Teamgym reglement van het UEG 2015 zal zoveel mogelijk worden nagestreefd.

In oktober 2016 namen twee nationale selecties namens Nederland deel aan de Europese Kampioenschappen in Maribor: een senior herengroep en een junior mixgroep. De volgende EK worden gehouden van 15 tot en met 20 oktober in Lissabon, Portugal. Meer informatie over deelnemen aan het IAG en de sport Teamgym is te vinden op de website van het sportevenement, de website van Teamgym The Netherlands en de website van de KNGU (Groepsspringen).

Artikel © GymPOWER Sportmagazine | Tekst en info © Anita Teunissen | Foto © Maurice Smeets: Senior herengroep van Team Nederland tijdens de internationale Micro Teamgym Wedstrijd op het IAG 2016