Actueel op GymPOWER Sportmagazine
Home » Springsporten » Rope Skipping » Wereldtoppers uit Hong Kong komen springen in De Hilversumse Meent

Wereldtoppers uit Hong Kong komen springen in De Hilversumse Meent

NAARDEN – Komende week komt er een team Rope Skippers uit Hong Kong naar Nederland. Ter gelegenheid hiervan wordt er op 13 september 2017 een speciale training georganiseerd in ‘De Hilversumse Meent’.

Zestien jaar na het WK van 2001 in Seoul, waar ze kennismaakten met Nederlandse Rope Skippers, is het van gekomen om een tegenbezoek te brengen. In het clubgebouw van Keizer Otto in Naarden, waar de huidige Nederlandse selectie ook traint, hangt nog een aandenken aan deze WK-deelname. Eric Herber, één van de grondleggers en voorvechters van de sport in Nederland is heel blij met de komst van deze wereldtoppers. Ze zijn on tour in Europa en doen Nederland ook enkele dagen aan. Naast de speciale Rope Skiptraining zullen ze uiteraard ook andere leuke dingen doen om Nederland en de Nederlanders beter te leren kennen. Er staat ook een volleybaltraining op het programma.

Herber: “Hun bezoek maakt het cirkeltje rond. Ik ben indertijd met een groepje van zes Nederlandse Rope Skippers bij hen in Hong Kong op bezoek geweest na het WK. Omdat het mij erg leuk lijkt om hen te laten springen en trainen met de Rope Skippers van Keizer Otto, ODIS en iedereen die ik ken en iets heeft (gehad) met Rope Skipping, heb ik dit geregeld. Mocht je nog meer (ex) Skippers willen uitnodigen, laat je dan zeker niet weerhouden om dit te doen!” Er zijn geen kosten verbonden aan het deelnemen aan de training met de Hong Kong Skippers in Nederland.

In Europa is België één van de grootmachten, wereldwijd domineert Hong Kong deze sport. Het landenteam won vorig jaar voor de derde keer de Wereldbeker.  Daarnaast hebben ze door de jaren heen in totaal 27 gouden, 26 zilveren en 20 bronzen, totaal 79 medailles veroverd. De Rope Skippers van Hong Kong worden geroemd om hun spectaculaire en adembenemende routines die altijd grote indruk maken op het publiek. Volgens de Skippers zelf is teamwork de sleutel tot hun succes. Het herenteam wist op de WK van 2016 in Zweden, onder auspiciën van de FISAC-IRSF, het wereldrecord Double Dutch, finaal aan stukken te springen. Ze zetten het op een onwezenlijke 671,5 slagen in drie minuten tijd, 68,5 slagen meer dan het vorige record.

Wie belangstelling heeft om deze bij te wonen, kan contact opnemen met Eric Herber via Facebook.

Artikel © GymPOWER Sportmagazine | Tekst © Theresa Beijn | Foto © Eric Herber