Actueel op GymPOWER Sportmagazine
Home » Artistieke sporten » Toestelturnen » Wisselende resultaten Nederlandse turnsters tijdens tweede WK-kwalificatie in Duiven
Wisselende resultaten Nederlandse turnsters tijdens tweede WK-kwalificatie in Duiven
Foto © Theresa Beijn

Wisselende resultaten Nederlandse turnsters tijdens tweede WK-kwalificatie in Duiven

DUIVEN – Hoewel de sfeer in Duiven tijdens het tweede kwalificatiemoment uitstekend was in een volledig uitverkochte zaal vielen de prestaties van de Nederlandse turnsters enigszins tegen. De vooraf gestelde limieten van de bond werden vandaag niet behaald en Nederlandse podiumplaatsen zaten er in Duiven niet in tijdens deze interland, de Dutch Invitational met Groot-Brittannië, Spanje, Israël, België en Egypte.

Er waren wel prachtige oefeningen te zien van de Nederlandse turnsters. Uitblinkster op vloer was met recht Tisha Volleman die met een prachtige choreografie en veel expressiviteit de zaal achter zich wist te krijgen en de hoogste score van de dag hierop wist neer te zetten. Ook Eythora Thorsdottir liet een schitterende oefening zien op vloer maar had, in tegenstelling tot de het eerste kwalificatiemoment, niet haar dag waardoor het op de overige toestellen niet tot tevredenheid ging.

De zusjes Wevers turnden beiden alleen op balk en ondanks dat de hun scores nog niet bij de limiet in de buurt kwamen, was te zien dat ze de oefeningen beheersen en het om de spreekwoordelijke puntjes op de i gaat. Mara Titarsolej zagen we tijdens deze kwalificatie weer terug van weggeweest na lang blessureleed en zij liet zien dat ze nog steeds de potentie heeft om een groot turnster te worden met haar gracieuze bewegingen. Helaas voor haar ontbrak het wedstrijdritme waardoor een aantal cruciale fouten werden gemaakt die haar score fors naar beneden brachten. Ze is echter weer terug en verwacht wordt dat Nederland in de komende jaren nog veel van haar te zien zal krijgen.

Ook aanwezig was Elze Geurts die net terug was van de Universiade. Ze deed het zeker verdienstelijk tijdens deze kwalificatie en nog met het wedstrijdritme van de Universiade in zich turnde ze zich nog aardig richting de limiet op sprong maar wist deze niet te halen. Haar uitvoeringen waren goed maar ze komt nog tekort in de uitgangswaarden.  Voor bondscoach Wiersma wordt het nog een hele puzzel welke dames namens Nederland naar de WK zullen worden afgevaardigd.

De enige turnster met een limiet op zak is Eythora Thorsdottir in de meerkamp, over het lot van de andere dames zal de bondscoach nog een beslissing moeten nemen. Tijdens deze wedstrijd hebben de dames in ieder geval laten zien dicht tegen de limieten en de mondiale top acht aan te zitten. De toestelfinales morgen kunnen daardoor nog wel eens bepalend gaan worden wie uiteindelijk meegaan in het damesteam richting het WK.

De turnsters uit de andere landen deden het in die zin in de meerkamp beter waardoor uiteindelijk de Britse Alice Kinsella de meerkamp wist te winnen gevolgd door de Spaanse Ana Perez en op de derde plaats de Britse Charlie Fellows. Eythora Thorsdottir was de beste Nederlandse turnster op een vijfde plaats gevolgd door Elze Geurts op een zesde plaats. De overige dames turnden geen meerkamp.

De complete uitslagen van deze wedstrijd zijn te vinden op de website van de KNGU.

Artikel © GymPOWER Sportmagazine | Tekst en interviews © Eric Boonstra | Beelden © Mariska Werring en © Theresa Beijn