Actueel GP nieuws
Home » GP Actueel » WSBF Surhuisterveen & FIT Amstelveen gouddelvers op OKWN 2018
WSBF Surhuisterveen & FIT Amstelveen gouddelvers op OKWN 2018

WSBF Surhuisterveen & FIT Amstelveen gouddelvers op OKWN 2018

BEVERWIJK – Op 16 en 17 juni 2018 werden de Open Kampioenschappen Acrogym West-Nederland (de OKWN) weer gehouden in sporthal De Walvis in Beverwijk, thans onder auspiciën van de District Technische Commissie Acrogym Mid-West van gymnastiekunie KNGU.

Met nog steeds dezelfde succesvolle formule van initiatiefneemsters Map Jansen en Gerda Detmar: een tweedaags toernooi met wedstrijden voor acroteams uit alle niveau’s en op zaterdagavond een demowedstrijd voor showgroepen. In ruim 33 categorieën en onderdelen deden ruim 500 deelnemers namens 23 clubs mee aan het toernooi. Veel clubs uit de regio Mid-West maar ook uit Noord- en Oost-Nederland.

Liefst negentien clubs konden hun prijzenkast spekken doordat hun teams een gouden, zilveren of bronzen medaille veroverden. Omdat per leeftijd, klasse (A t/m E-lijn) en per onderdeel (tempo, balans en/of tempo) geturnd werd door acroteams in diverse samenstellingen (duo’s, trio’s) met dames en heren (mixed) in de reguliere wedstrijden, had het toernooi weer een weekendvullend programma en een berg medailles en bekers te verdelen onder de vele winnaars.

Turnvereniging FIT ’84 uit Amstelveen en WSBF uit Surhuisterveen gingen het duel aan om de top van het algemeen medailleklassement. WSBF trok door drie zilveren medailles meer aan het langste eindje, maar FIT ’84 won de prestigieuze Demowedstrijd op zaterdagavond met 333 punten.

Opmerkelijk om hier Leon van der Velden als onderpartner in een mixed team in actie te zien, één van de vroegere Nederlandse toppers uit het rhönradturnen.

Demowedstrijd

In de Demowedstrijd kwamen grotere (acro)showgroepen aan bod die beoordeeld werd door combi-jury die lette op presentatie, aankleding, techniek, muziek, samenwerking, originaliteit van de getoonde act en choreografie. Altijd een prachtige showavond waarvoor je graag naar Beverwijk afreist. Er deden dit keer zeven groepen mee. De showgroep van FIT ’84 Amstelveen prolongeerde de titel die ze vorig jaar en ook in 2015 pakte.

Het team van SiU Heerhugowaard zorgde met 332,0 punten bijna voor een totale verrassing, op één punt na werd het zilver. Het team van CCO Zaandam, de winnaar van 2016 die haar trainster en initiatiefneemster van de OKWN Map Jansen een mooi afscheidscadeau bezorgde (FIT ’84 Amstelveen werd toen tweede), maakte dit jaar met 322 punten een comeback op het erepodium. Het team van eMotions Markelo kwam, na haar fantastische optreden in 2016 – goed voor de derde prijs toen – ook terug, maar zag het optreden dit keer niet beloond met een beker.

Geslaagd toernooi

“Wij danken de organisatie, deelnemers, trainers, juryleden, verenigingen en alle andere vrijwilligers die het OKWN 2018 tot een succes hebben gemaakt. Zonder jullie kan dit mooie evenement niet bestaan. Heel graag zien we jullie volgend jaar op het OKWN 2019!”, schrijft de DTC Acrogym Mid-West op haar website.  Fotograaf Bart Treuren is dit jaar weer uitgenodigd voor het maken van de actiefoto’s en hij deelde een selectie van zijn foto’s met GymPOWER om een impressie te geven van zijn werk op dit populair acrotoernooi op Nederlandse bodem.

Meer informatie inclusief de complete uitslagen zijn te vinden op de website van de OKWN. Een uitgebreide fotoreportage is binnenkort ook te vinden op de website van Bart Treuren.

Artikel © Sportredactie GymPOWER | © Tekst Theresa Beijn | Foto’s © Bart Treuren