Actueel GP nieuws
Home » GP Actueel » Ypsilon Doetinchem tekent voor ‘Artistieke Gymnastiek’ op SONS 2018
Ypsilon Doetinchem tekent voor ‘Artistieke Gymnastiek’ op SONS 2018
Archieffoto © Theresa Beijn

Ypsilon Doetinchem tekent voor ‘Artistieke Gymnastiek’ op SONS 2018

DOETINCHEM – Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juni 2018 worden de Special Olympics Nationale Spelen (SONS) gehouden in de Achterhoek. Sporters met een verstandelijke beperking gaan op 14 verschillende sportlocaties de strijd met elkaar aan om de titels en medailles in 22 outdoor en indoor sporten, waaronder ook ‘artistieke gymnastiek’. Compleet met ‘Torch Run’ in de hele regio, de Openings- en Slotceremonies in Stadion De Vijverberg in Doetinchem en een Special Olympics-dorp in Groenlo is het tweejaarlijkse evenement één groots sportfeest met allure voor ruim 2.000 deelnemers van van 8 tot 66 jaar, 1000 coaches/begeleiders/officials en het grote vrijwilligerslegioen dat dit mogelijk maakt. De aanmoedigingen en het applaus van toeschouwers, supporters en sportliefhebbers maakt het helemaal af voor ze.

Twee jaar terug tekende De Hazenkamp Gymsports uit Nijmegen ervoor. Dit jaar worden de wedstrijden ‘Artistieke Gymnastiek’ georganiseerd door gymnastiekvereniging Ypsilon uit Doetinchem.

SONS-Achterhoek-2018-logoOp vrijdagochtend 8 juni 2018 loopt de Torch Run door de hele Achterhoek en om 17:00 uur begint de Openingsceremonie in Stadion Vijverberg in Doetinchem. Zaterdag 9 juni 2018 en zondag 10 juni 2018 zijn er vanaf 14:00 en 15:00 uur Medailleceremonies op verschillende locaties. Op zaterdag 20:30 uur worden de Special Olympics vlaggen overgedragen aan de organisatie van de Special Olympics Nationale Spelen 2020 in Den Haag. Op zondag 16:00 uur begint de Slotceremonie van de SONS 2018.

Ypsilon-Doetinchem-logo De wedstrijden ‘Artistieke Gymnastiek’ worden op zaterdag 9 juni (divisioning = kwalificatieronde) en zondag 10 juni (finales) gehouden in de SaZa Topsporthal, Sportweg 1 te Doetinchem. Er wordt gewerkt met voorgeschreven en keuze oefenstof. Er zijn turnwedstrijden voor dames (niveaus 1 t/ m 4), heren (niveas 1 t/ m 4) en voor mixed dames en heren (niveau A en B). In totaal doen er 54 gymsporters van acht gymsportclubs mee: Agios Vaassen, ASC Dalfsen, HGC Heesch, Novitas Apeldoorn, Penta Winterswijk, Tumo Moordrecht, Turnlust Huizen en Turnsport Haaksbergen.

Het evenement wordt georganiseerd onder auspiciën van Special Olympics Nederland en heeft een eigen reglement voor de wedstrijden ‘Artistieke Gymnastiek’, aangepast op het niveau van de beperking. De wedstrijdindeling komt van het Special Olympics Comité, maar de club heeft de wedstrijden georganiseerd onder toezicht van een sportambassadeur van gymnastiekunie KNGU. Ypsilon heeft zeven mensen in haar trainersstaf die een opleiding hebben gevolgd voor het werken met deze sportdoelgroep.

SONS-wedstrijdschema ‘Artistieke Gymnastiek’:

Wedstrijd 1: dames, niveaus 1, 2, 3, 4
10:00 Warming-up (zonder toestellen)
10:15 Opmars en opening
10:25 Aanvang wedstrijd
±12:00 Einde wedstrijd

Wedstrijd 2: heren, niveaus 1, 2, 3 en mix team, niveaus A, B
13.00 Warming-up (zonder toestellen)
13.15 Opmars en opening
13.25 Aanvang wedstrijd
±15:00 Einde wedstrijd + prijsuitreiking

Meer informatie over de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018 staat op de Facebookpagina en de website van het evenement en op de website van Special Olympics Nederland.

Artikel © Sportredactie GymPOWER | Tekst, foto inzet en video © Theresa Beijn | Acrhieffoto en video met beelden SONS Nijmegen 2016, gemaakt onder persaccreditatie van © GymPOWER | Banners © Special Olympics Nederland en GV Ypsilon Doetinchem