Actueel op GP
Home » Geen categorie » Zes regiotitels voor GymXL-turnsters

Zes regiotitels voor GymXL-turnsters

AMERSFOORT – Tijdens de onlangs gehouden Regionale Kampioenschappen voor eerste, tweede en derde divisie in de in Hooglanderveen wisten de turnsters van GymXL negen medailles te veroveren: zes gouden, twee zilveren en één bronzen.

De selectie van veertien turnsters wist onder leiding van Linda Scholtens en Harry Stapel beslag te leggen op zes regiotitels. De voorbereiding verliep prima, waardoor er met groot vertrouwen en enthousiasme geturnd werd. Dat betaalde zich uit in sterke prestaties. Voor GymXL turnden Donna-Joy Goudt, Ilse Korndewal, Ambre Eldin, Bregje Venhuizen, Romy Hesselink, Florence Mol, Jonna Veenendaal, Yasmine Vis,  Christi van de Kraats, Jessica van de Leest, Franka Kloosterman, Tess Koopmans, Ditte van den Beld en Kelly Braakman.

Tweedejaars pupil Mol kroonde zich als eerste tot Regiokampioen met een sterke meerkamp, waarbij brug haar beste toestel was. Veenendaal volgde met de tweede Regiotitel met een sterke start op balk en vloer, goede overslagen op sprong en mooi oefening op brug. Van de Kraats pakte, ondanks een val op balk met de salto voorwaarts, het derde goud voor GymXL, waarbij ze uitblonk met een goede uitvoering op alle toestellen en een prima tsukahara gehurkt op sprong. Van de Leest won het zilver voor een nette meerkamp, waarbij ze een keurige overslag deed op sprong. Kloosterman tekende voor de vierde overwinning. Ze blonk uit op drie toestellen en hield haar hoofd koel na een val in de tweede serie op vloer.

Jeugdturnster Koopmans pakte met verzorgd turnen de vijfde regiotitel. Ze startte met een sterke balkoefening met schroefsalto als afsprong en zette die lijn door op de andere drie toestellen. Op brug turnde ze een nieuw element, die haar een hogere uitganswaarde opleverde. Van den Beld wist zich in haar debuut bij de senioren met het beste programma met het hoogste niveau naar de zesde gouden medaille voor GymXL te turnen. Op balk turnde ze op een val na een sterke oefening met drie salto’s en op sprong een ruim uitgevoerde overslag salto. Braakman wist zich op wilskracht naar het brons te turnen en zodoende stroomt ze door naar de landelijke competitie richting NK.

Goudt noteerde met een goed uitgevoerde oefening het hoogste cijfer op vloer en eindigde op de zevende plaats. Korndewal turnde aangepaste oefeningen vanwege een elleboogblessure, maar wist zich ook te plaatsen voor de landelijke competitie. Vis liet progressie zien en werd ook zevende in haar categorie.

Een succesvolle wedstrijddag voor de damesturnselectie van GymXL, die op de goede weg zitten in het nieuwe wedstrijdseizoen. Meer informatie is te vinden op de website van de club.

Artikel GymPOWER/Info GymXL © foto’s