Actueel op GP
Home » GP Actueel » Zesde editie Haagse Donar Cup: Nieuwe naam, even veel turnplezier!

Zesde editie Haagse Donar Cup: Nieuwe naam, even veel turnplezier!

Prijsuitreiking-HDC-2018DEN HAAG – In sporthal Overbosch in Den Haag wordt op 9 en 10 juni 2018 de zesde editie van de Haagse Donar Cup Cup georganiseerd door gymnastiekvereniging Donar. Een mooi en goed bezet toernooi  om het seizoen mee af te sluiten voor vele deelneemsters. GymPOWER nam dit jaar op zaterdag een kijkje om poolshoogte te nemen van het sportplezier en de #Dutch #turnpower #HetgebeurtookinDenHaag  Nieuwe naam, zelfde organisatie, zelfde gezelligheid!

Koninklijk-turnpower-HDC-2018Op de Haagse Donar Cup is voor turnsters in de categorieën voor-instap en instap niveau N3, N2, D1 en D2 en pupil 1 tot en met senioren uit de derde tot en met de vijfde divisie. Het toernooi dat vanaf het eerste begin de toen nog relatief onbekende Eythora Thorsdottir als boegbeeld koos, is met de jaren zo populair geworden, dat er een ware rush ontstond op het aanmeldingsformulier zodra de inschrijving opende op 11 maart 2018. Binnen 63 seconden zat het vol! Iemand van WIK-FTC Heerenveen schrijft op de FB-pagina van het toernooi: “Echt super jammer dat wij dit jaar niet konden komen. We stonden op de wachtlijst. Het was vorig jaar echt een super leuk toernooi.”

Sportplezier-HDC-2018Op locatie vandaag kon je praktisch bij alle gymnasten en coaches gedurende de hele wedstrijd een grote glimlach op het gezicht ontwaren en dat is mooi bij een turnwedstrijd. Voor diegenen die voortijdig afhaakten in de kwalificatieserie voor de NK en Bondsfinale is het een mooie kans om het seizoen goed af te ronden en wellicht een medaille te halen op je beste toestel. Bij de Haagse Donar Cup kun je namelijk per toestel een medaille winnen en dat is heel aantrekkelijk voor turnsters die niet op alle vier toestellen van de meerkamp de sterren van de hemel turnen. Lekker alleen turnen op het toestel waar je goed in bent.

Sprong-HDC-2018Bijzondere momenten ter afsluiting van het seizoen waren er velen op deze eerste wedstrijddag. Voor bijvoorbeeld de turnsters van DEO Nootdorp die op de GymPOWER Hotspot afscheid namen van hun trainster, Samantha ten Cate die haar carrière afsluit en als coach beloofde haar pakje op te eten als haar turnsters hun best niet doen. We kwamen de filmploeg van GV Barendrecht tegen die vakkundig ons op sleeptouw nam naar alle hoeken van de zaal. Zo ontmoetten we de turnsters van Synergos uit Sliedrecht in Den Haag die vierden dat de club al vanaf de eerste editie meedoet aan het Haagse turntoernooi. Op de tribune een profvoetballer van een club in de eredivisie als fervent supporter!

EPrijsuitreiking2-HDC-2018n zo waren er tig bijzondere belevenissen en ontmoetingen op te tekenen. Op sprong mocht er een mascottebeer meedoen, we maakten kennis met de toppers van OGAV uit Oegstgeest  en de zelfstandige turnsters van Neptunus Scheveningen en deelden we in het koninklijk gevoel van de organisatie en het enthousiasme van de deelneemsters van thuisclub Donar Den Haag.

Erepodium2-HDC2018Meer over de wapenfeiten op de Haagse Donar Cup komt spoedig in woord en beeld op GymPOWER. Opvallend was hoeveel werk de wedstrijdorganisatie er van maakte om aan de nieuwe AVG-privacyregels te voldoen.

Erepodium-HDC-2018Op zondag gaat dit leuke toernooi met turnwedstrijden die weer bol staan van het sportplezier, coachingpower en jurypower. Winnen op de Haagse Donar Cup 2018 kun je, naar het goede voorbeeld van Eythora Thorsdottir – die zich kennelijk graag weer uitsluitend op het turnen wil toeleggen -, alleen met een brede glimlach op je gezicht!

Meer over de Haagse Donar Cup 2018 staat op de Facebookpagina en de website van het toernooi.

Artikel © Sportredactie GymPOWER | Tekst © Theresa Beijn | Foto’s, video en interviews © Casper Beijn onder persaccreditatie van GymPOWER