Actueel op GP
Home » Geen categorie » Zo’n vloeroefening van Céline van Gerner zou geweldig zijn voor HGT
Zo’n vloeroefening van Céline van Gerner zou geweldig zijn voor HGT
creenshot livestream Eurovisionsports.tv: Musicalcat Céline van Gerner

Zo’n vloeroefening van Céline van Gerner zou geweldig zijn voor HGT

AMSTERDAM – De talentshow Holland’s Got Talent start bijna haar nieuwe seizoen. Voor diegenen die het gelijknamige programma over de oceaan met spanning volgden en zagen dat de topacroshowgroep Zurcaroh net niet won, is de vraag wat dit jaar het gymnastische gehalte zal zijn. De meeste disciplines zijn vertegenwoordigd en volgens de scouts van het programma zijn ze zeker benieuwd welke act in navolging van Bubberman, DDF-crew, Quattrobar en Theatrobatics hoge ogen gaat gooien. Enkele gymnastische acts pakken hun laatste kans om zich nog aan te melden voor de opnames starten. Zeker komen er volgens de programmamakers meer  audities in beeld.

Marco van Os, Casting Manager en Talentscout van o.a. ‘Holland’s Got Talent’: “Nieuw is gymsportliefhebber Paul de Leeuw als jurylid van het HGT-panel. Gordon is hiermee gestopt. De grootste verandering is dat de hoofdprijs verdubbel is naar € 50.000,00. Er komen meer audities in beeld. Meer te zien, betekent meer te genieten. Het is mooi als talent entertainment biedt en zo de jury kan overtuigen, met acts die je niet zo vaak ziet. Je hoeft dan ook niet de allerbeste te zijn, maar je moet in twee minuten de zaal en de jury te weten overtuigen van jouw act/talent.”

De kracht van het programma Holland’s Got Talent is, dat het niet uitmaakt wat je doet als het maar show is. “We blijven altijd zoeken naar dat unieke, naar wat we zelfs niet kunnen bedenken dat we dat zoeken. Van een mooie luchtacrobatiek-act van Mizai Kobi tot spektakel en paaldansacts. Van Danielle Bubberman die het op de kaart zette tot Boy Looijen met zijn rad. We zijn tot nu toe verwend geweest op het gymnastische vlak. Er was altijd een verrassing, zoals de ritmische gymnastiekgroep van Wilskracht met hun schoonheid, Quattrobar en Theatrobatics. Het blijft naar de mogelijkheden van het theater, maar tot nu toe kon er veel.”

Céline van Gerner trok deze zomer wereldwijd de aandacht en lovende kritieken met de fenomenale uitvoering van haar oefening in de vloerfinale op het EK turnen in Glasgow, gegrimeerd als kat op de muziek uit de musical Cats. Een choreografie van turntrainer Daymon Montaigne-Jones, die turnen dichterbij haar roots en het raakvlak met andere artistieke gymsporten bracht en de hele turnwereld voor even op haar grondvesten deed schudden.

Bondscoach Gerben Wiersma legde tijdens de interland op 6 oktober 2018 in Varsenare, dat de choreografie voor de vloeroefening uiteraard al langer bestond, maar het idee voor de schmink en speciale haardracht op de vooravond van de vloerfinale ontstond. “Céline wilde iets extra’s doen om op te vallen en het verschil te maken in de finale. Dat heeft in dit geval goed gewerkt en het heeft inderdaad wereldwijd de aandacht getrokken. Het is echter niet zo dat we dit voortaan altijd gaan doen met elke turnster en vloeroefening. Het kwam nu zo uit en pakte ook goed uit.” Voor Van Gerner , die vierde werd op vloer en met het team brons pakte in de teamfinale, is het EK 2018 zo een boost geweest om haar huidige sabbatical vanwege operatie, revalidatie en studie met goede zin in te gaan en volgend jaar weer terug te komen voor het Olympisch traject richting Tokyo 2020, aldus Wiersma.

Van Os is enthousiast over het optreden van Van Gerner op het EK. Het laat de potentie zien van turnen als artistieke sport, vindt hij: “Zo’n showact zou geweldig zijn in Holland’s Got Talent! Waar ligt jouw passie? Waar liggen jouw ambities? Als turnsters – of andere sporters – ook andere ambities hebben en meer show willen doen en dit willen laten zien aan een groot publiek, dan is daar in dit programma de ruimte voor!”

In 2018 is er geen uitzending geweest van Holland’s Got Talent, de nieuwe audities zijn voor de editie van 2019. Van Os: “We hopen dat één seizoen niet op tv het programma goed heeft gedaan. We hebben overkill voorkomen en ook in de vijver van de turnsporten kon weer gezocht worden naar nieuw talent en originele combinaties. Want een fris idee, zoals dat van Quattrobar, dat wil je er elk seizoen wel bij hebben!”

Kortom, heb jij een bijzonder talent? Wil je jouw visitekaartje afgeven aan heel Nederland? Meld je dan snel aan via: www.rtl.nl/hgt. Bij vragen mag je ook rechtstreeks contact opnemen met Marco van Os via marco@bluecircle.nl.

Artikel © GymPOWER | Tekst en interview © Casper Beijn met een bijdrage van © Therry da Silva | Screenshot livestream EK turnen Glasgow 2018